Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
 
26 jun 2020 Nieuws

'Informatie' website niet bindend

Consument heeft een hypothecaire geldlening afgesloten bij de Bank. Na het afsluiten van de hypotheek heeft Consument in de online omgeving van de Bank een knop met 'rentemiddeling' gezien.
25 jun 2020 Nieuws

Kifid: check universal life beleggingsverzekering

Kenmerkend voor een universal life beleggingsverzekering is dat de overlijdensrisicopremie maandelijks wordt vastgesteld en wordt onttrokken aan de waarde van de beleggingsverzekering. Wanneer een overlijdensrisicopremie vanwege de universal life methodiek zo hoog wordt dat het denkbaar is dat de waarde van de beleggingsverzekering zijn betekenis verliest, dan dient een verzekeringstussenpersoon de consument tijdens eens adviesgesprek daarover te adviseren.
23 jun 2020 Nieuws

Bank draait deels op voor niet-toegestane betalingstransacties

Consument is gedurende twee jaar misleid door een familielid. Het familielid hielp hem met internetbankieren, maar zorgde er ondertussen voor dat er ook overboekingen aan hem plaatsvonden.
19 jun 2020 Nieuws

Nazorg en algemene premiedaling ORV

De nazorgplicht gaat niet zo ver dat een financieel adviseur een consument moet informeren over de premiedalingen van overlijdensrisicoverzekeringen. Dat concludeert de Commissie van Beroep van Kifid in een gepubliceerde uitspraak.
19 jun 2020 Nieuws

Niet actief informeren = schending zorgplicht

Een consument mag verwachten dat de bank informatie over wezenlijke wettelijke wijzigingen met betrekking tot zijn hypotheek actief verstrekt. Denk daarbij aan een brief of e-mail aan de betrokken consument. Met het alleen publiceren van informatie over wezenlijke wettelijke wijzigingen op de website voldoet de bank niet aan haar informatieplicht.
12 jun 2020 Nieuws

Kamerbrief suggesties voor aanpak van beleggingsverzekeringen

Minister Hoekstra van Financiën beantwoorde het verzoek van de Tweede Kamer van 17 februari 2020 om een reactie op de brief van de heer .. aan de Tweede Kamer van 22 januari 2020 betreffende ‘Suggesties voor aanpak van woekerpolissen’.
11 jun 2020 Nieuws

Miskoop recreatiewoning valt geldverstrekker niet te verwijten

Consumenten hebben in 2006 een hypothecaire geldlening afgesloten bij de (rechtsvoorganger van de) Geldverstrekker voor de koop van een recreatiewoning. Na de koop van de recreatiewoning hebben Consumenten ontdekt dat zij die niet permanent mochten bewonen en dat de oppervlakte van de bebouwing van het perceel niet is toegestaan.
8 jun 2020 Nieuws

Box 1 of box 3?

De Commissie constateert dat het aanvankelijk door de Adviseur gegeven advies om de lening van € 100.000,- in box 3 onder te brengen, achteraf niet mogelijk bleek te zijn. In die zin is de Adviseur tekortgeschoten.
8 jun 2020 Nieuws

Foutje website rechtsgeldig?

Consument sluit een hypothecaire geldlening af bij de geldverstrekker. In de offerte is bepaald dat, indien de rente op de dag van passeren lager is dan de in offerte vermelde rente, hij de lagere rente krijgt.
27 mei 2020 Nieuws

Aanvraagformulier en polisopmaak

Wanneer de verzekeraar zonder enige toelichting een polis verstrekt aan een consument die afwijkt van het aanvraagformulier, dan is dat in strijd met de zorgplicht stelt Kifid.
Getoond 1 tot 10 van 493. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.