Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
10 jul 2024 Nieuws

Eigendomsverhouding 99/1 aankoop woning

De consumenten wilden voor de aankoop van hun nieuwe woning optimaal gebruikmaken van de vrijstelling van overdrachtsbelasting. Daarom heeft hun adviseur bij de bank een aanvraag ingediend met een eigendomsverhouding van 1/99.
26 jul 2023 Nieuws

Lukt matiging boete?

In een eerdere verstekprocedure is koper veroordeeld tot betaling van € 122.500,- aan contractuele boete, omdat koper zijn betalingsverplichtingen uit de koopovereenkomst ten aanzien van de koop en verkoop van het appartement van verkoper niet na kwam en verkoper de koopovereenkomst als gevolg daarvan ontbond.
26 jul 2023 Nieuws

Pas op met penwijzigingen in koopovereenkomst

Kopers hebben handgeschreven wijzigingen aangebracht in de concept koopovereenkomst, en zij hebben het document ondertekend. Door kopers is - voor zover voor de beoordeling van belang - in artikel 4.1 "Eigendomsoverdracht" de passeerdatum "1-11-2018" doorgehaald. Met de hand hebben kopers bijgeschreven de (passeer)datum "1-12-2018".
26 jul 2023 Nieuws

Leidt niet vastgelegde gewijzigde datum van levering in nieuwe koopovereenkomst tot nietigheid?

Koper heeft zich op het standpunt gesteld dat de koopovereenkomst nietig is, omdat partijen na het sluiten daarvan een gewijzigde afspraak hebben gemaakt met betrekking tot een kernbepaling. Partijen hebben namelijk de datum van levering van de woning gewijzigd, en deze gewijzigde afspraak niet conform artikel 7:2 lid 1 BW in een nieuwe schriftelijke koopovereenkomst vastgelegd. Nu er geen nieuwe overeenkomst is opgemaakt en ondertekend, is de oorspronkelijke koopovereenkomst nietig, aldus koper.
20 feb 2023 Nieuws

‘as is, where is’-clausule

Volstaat een ‘as is, where is’-clausule, als een koper gebreken ontdekt? De koper spreekt de verkoper aan op grond van non-conformiteit en dwaling.
3 aug 2022 Nieuws

Risico niet leeg opleveren voor rekening verkoper

Ten tijde van die onderhandelingen was het appartement in verhuurde staat. In een concept koopovereenkomst voor de verkoop van het appartement was opgenomen dat het appartement – op de huurovereenkomst met de huurder na – vrij van huur zou worden geleverd.
29 jul 2022 Nieuws

Aansprakelijkheid aankoopmakelaar

Schending zorgplicht door kopers niet te wijzen op de risico's die waren verbonden aan opname van een vergaande vrijwaring in de koopovereenkomst.
25 jul 2022 Nieuws

Non-conformiteit pand (ontbreken omgevingsvergunning)

Een koper heeft een pand aangekocht. De begane grond en eerste verdieping van het pand waren bij de verkoop en levering ingericht en werden gebruikt als kantoorruimten. De tweede en derde verdieping van het pand waren bij de verkoop en levering ingericht als twee zelfstandige (woon)appartementen en werden op dat moment ook als zodanig verhuurd.
22 jul 2022 Nieuws

Voortaan paraafje bij boetebeding?

Een koper heeft niet correct de ontbinding op basis van het financieringsvoorbehoud ingeroepen. De rechtbank heeft dan ook de koper tot betaling van de 10% (boetebeding) veroordeeld. In het voordeel van koper heeft het Gerechtshof de boete gematigd.
8 jun 2022 Nieuws

Intentieverklaring ‘samen doorbouwen in onzekere tijden’ tegen stijgende bouwkosten

Minister De Jonge en minister Harbers hebben samen met de ontwerp- bouw- en technieksector, banken en brancheverenigingen een intentieverklaring ‘Samen doorbouwen in onzekere tijden’ getekend.
Getoond 1 tot 10 van 65. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.