Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
24 nov 2023 Nieuws

Geen overkreditering bij toetsing met 45-urige werkweek

Een (voormalig) huiseigenaar stelt dat de geldverstrekker in 2011 geen hypothecair krediet had mogen verstrekken. Zijn kredietwaardigheid was gebaseerd op twee banen, waarvan één slechts een tijdelijk dienstverband was.
10 nov 2023 Nieuws

Digitaal procederen in alle belastingzaken binnenkort mogelijk

Burgers, organisaties en juridische professionals (zoals advocaten en belastingadviseurs) kunnen vanaf 4 december digitaal procederen in alle belastingzaken bij alle rechtbanken en gerechtshoven.
27 okt 2023 Nieuws

Hypotheekadvies bij inperken schuldenlast

Echtpaar wil af van schuldenlast. Adviseur stelt oplossing voor waarbij potje uit hypotheekproduct wordt gebruikt bij nieuwe financiering. Risico van overlijden voordat beide echtelieden zijn geaccepteerd bij nieuwe overlijdensrisicoverzekeraar.
25 okt 2023 Nieuws

Familielening

Belanghebbende is een eigenwoningschuld aangegaan bij zijn schoonvader. De rechtbank is van oordeel dat belanghebbende niet aannemelijk heeft gemaakt dat de overeengekomen rente zakelijk is. Het bedrag van de in 2018 betaalde rente is daarom niet volledig aftrekbaar.
23 okt 2023 Nieuws

Kamervragen over arbeidskorting en een arbeidsongeschiktheidsverzekering

Staatssecretaris Van Rij gaf antwoord op vragen over het toepassen van de arbeidskorting over een arbeidsongeschiktheidsuitkering. De vragen zijn schriftelijk gesteld, naar aanleiding van de kabinetsreactie op de uitspraak van het gerechtshof Den Haag van 22 februari 2023 hierover.
16 aug 2023 Nieuws

Onderschat risico verhuur pand niet

Polisbeding sluit dekking uit voor brandschade als in het verzekerde object een 'illegale activiteit' wordt uitgeoefend, zonder dat causaal verband hoeft vast te staan. De rechter boog zich over de vraag of zo'n beding geldig is.
14 aug 2023 Nieuws

Uitleg boetebeding bij aflossen hypothecaire geldlening

Een huiseigenaar (eiser) wenst zijn voormalige echtgenoot te ontslaan uit hoofdelijke aansprakelijkheid. De discussie spitst zich toe op de vraag of er sprake is van een maximale boete van 3% van het leningbedrag (in plaats van de reguliere vergoedingsrente).
14 aug 2023 Nieuws

Geen beslag bij schuld voor huwelijk?

Man en vrouw zijn in (beperkte) gemeenschap van goederen gehuwd. Man heeft schuld aan het UWV die dateert van vóór het huwelijk. Die schuld valt niet in de gemeenschap.
11 aug 2023 Nieuws

Tweelingbroer eist na ruim 40 jaar alsnog einde onverdeeldheid

Eiser vordert in deze procedure verdeling van de woning waarvan hij en zijn tweelingbroer (gedaagde) ieder voor de helft eigenaar van zijn. Ook vordert eiser een veroordeling van gedaagde tot betaling van een gebruiksvergoeding.
9 aug 2023 Nieuws

(Aangepaste) Boete voor BKR

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) had met zijn besluit van 30 juli 2019 aan Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR) een boete opgelegd van € 830.000 vanwege twee overtredingen van de AVG.
Getoond 1 tot 10 van 697. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2023. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.