Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
 
30 jun 2020 Nieuws

Kamervragen aanpassing energielabels

Minister Ollongren gaf antwoord op Kamervragen over de wijziging van diverse besluiten in verband met de aanpassing van de methodiek voor het bepalen van de energieprestatie van gebouwen en de inijking van energielabels.
26 mei 2020 Nieuws

Informatiewaarde van energielabels

Bevat een energielabel voor woningen extra informatie die kopers zelf niet kunnen observeren? Verschilt dit tussen het vrijwillige label dat in de periode 2008-2014 gangbaar was en het verplichte label dat in 2015 werd ingevoerd? In een CPB paper is de informatiewaarde van beide soorten energielabel op de Nederlandse woningmarkt onderzocht.
18 mei 2020 Nieuws

Regeling nieuwe methodiek voor bepalen energieprestatie gebouwen

De regeling heeft gevolgen voor alle gebouweigenaren en huurders. Hierbij horen niet alleen particuliere huiseigenaren en verhuurders, maar ook voor eigenaren van maatschappelijk vastgoed en commercieel vastgoed, zoals overheden, onderwijsinstellingen, zorginstellingen, sportorganisaties etc. Daarnaast heeft de regeling gevolgen voor de adviseurs en bedrijven in de energieadviesbranche, die te maken zullen krijgen met de nieuwe bepalingsmethode.
30 apr 2020 Nieuws

Advies klassenindeling energielabel

In 2021 wordt een nieuwe bepalingsmethode NTA 8800 voor de energieprestatie van gebouwen ingevoerd. Dit heeft gevolgen voor het energielabel van gebouwen.
10 jan 2020 Nieuws

Uitstel BENG eisen

De eisen voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG) worden per 1 januari 2021 ingevoerd. Deze nieuwe eisen zorgen voor betere energieprestaties van nieuwe gebouwen.
18 dec 2019 Nieuws

Financiering en ontzorging woningeigenaren

Overzicht regelingen voor het verduurzamen van woningen
Minister Knops informeerde de Tweede Kamer over hoe woningeigenaren in staat worden gesteld om hun huis te verduurzamen.
25 okt 2019 Nieuws

VEH: makelaars blijven achter met energieadviezen aan kopers

Slechts een kwart van de huizenkopers krijgt van de makelaar informatie over het verbeteren van de energiezuinigheid van de woning, blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis.
21 okt 2019 Nieuws

(Concept) Wijzigingsbesluit energieprestatie van gebouwen en energielabels

Met ingang van 1 juli 2020 worden de huidige bepalingsmethoden voor het meten van de energieprestatie van gebouwen vervangen door een nieuwe methode, de NTA 8800. Met het voorliggende besluit wordt regelgeving aangepast die is gericht op bestaande gebouwen en wordt geraakt door de invoering van een nieuwe bepalingsmethode en energieprestatie-indicator (kWh/m2.jr).
11 sep 2019 Nieuws

Rapport Energie besparen in de woningvooraad

Minister Ollongren heeft de Tweede Kamer een reactie gegeven op het rapport van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB).
11 sep 2019 Nieuws

Kamervragen over het energielabel voor woningen

Minister Ollongren gaf antwoord op Kamervragen over het energielabel voor woningen.
Getoond 1 tot 10 van 106. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.