Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
10 jan 2022 Nieuws

Consumentenmonitor najaar 2021 over hypotheekbezitters

De AFM heeft de Consumentenmonitor (hypotheken) gepubliceerd. De AFM gebruikt de onderzoeksresultaten bij haar toezicht op de financiële markten en het versterken van het financieel welzijn in Nederland.
17 dec 2021 Nieuws

Rapporten betaalbare koop voor starters

Minister Ollongren heeft de Tweede Kamer rapporten, gericht op de betaalbaarheid van koopwoningen voor starters op de woningmarkt, toegezonden.
15 dec 2021 Nieuws

Consumentenmonitor Beleggen (AFM)

Het aantal beleggende huishoudens is in 2021 met 12% gestegen tot 1,9 miljoen. Behoefte aan meer rendement was het afgelopen jaar de belangrijkste reden om te starten met beleggen. Het merendeel kiest daarbij voor zelfstandig beleggen. Het spreiden van de inleg in de tijd neemt toe. Dit blijkt uit de Consumentenmonitor Beleggen die de Autoriteit Financiële Markten (AFM) jaarlijks publiceert.
8 dec 2021 Nieuws

Kosten van het nieuwe energielabel

Minister Ollongren stuurde de Tweede Kamer een Kamerbrief over het onderzoek naar de kosten van het nieuwe NTA 8800 energielabel in andere landen in de Europese Unie.
2 dec 2021 Nieuws

Nationale Woningbouwkaart

Minister Ollongren informeerde de Eerste en Tweede Kamer over de voortgangsrapportage van de plancapaciteit woningbouw.
1 dec 2021 Nieuws

Kamerbrief onderzoek naar cao-afspraken RVU

Minister Koolmees stuurde de Tweede Kamer een reactie op een eerdere motie met een verzoek een inventarisatie een inventarisatie uit te voeren naar cao-afspraken over regelingen voor vervroegde uittreding (RVU’s), en voor zover mogelijk de eerste signalen van het gebruik.
18 nov 2021 Nieuws

Rijk aan gedragsinzichten

Dit rapport is een uitgave van alle ministeries gezamenlijk, verenigd in het Behavioural Insights Netwerk Nederland (BIN NL). Het laat zien wat de meerwaarde is van het toepassen van gedragsinzichten in beleid, uitvoering, toezicht en communicatie én beschrijft enkele ontwikkelpunten op basis van de huidige ervaringen. Ook pensioenen en hypotheken komen aan bod.
15 nov 2021 Nieuws

ACM gaat werking grondmarkt voor woningbouw nader onderzoeken

De werking van de grondmarkt heeft gevolgen voor de markt voor woningbouw. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) start een onderzoek naar de grondmarkt. Bij een eerste verkenning in opdracht van de ACM blijkt dat de grondmarkt veel onvolkomenheden kent die van invloed zijn op de werking van de woningbouwmarkt.
14 nov 2021 Nieuws

No cure no pay-constructie WOZ bezwaarschriften

Uit het onderzoeksrapport van Coelo blijkt dat voor no cure no pay-bedrijven er een financiële prikkel is om zoveel mogelijk bezwaarschriften in te dienen tegen woz-beschikkingen, ongeacht de slagingskans. Dit meldt VNG.
12 nov 2021 Nieuws

Verbeteringen bij betalingsproblemen consumptief krediet wenselijk

Klanten met een betalingsprobleem bij een consumptief krediet kunnen door aanbieders beter geholpen worden. Dat blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) onder 9 aanbieders.

Tevens is de AFM 'Trendzicht 2022' als download bijgevoegd.
Getoond 1 tot 10 van 735. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2022. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.