Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
 
20 mrt 2018 Nieuws

Tussentijdse aanpassing partneralimentatie ex-samenwoners

Het Gerechtshof 's-Hertogenbosch heeft in hoger beroep zich gebogen over de vraag of de overeengekomen partneralimentatie tussentijds kon worden aangepast. Bij het einde van de relatie zijn partijen overeengekomen dat de vrouw aan de man een alimentatie zou betalen, waarmee de man in staat was een andere woning te kopen.
13 sep 2017 Nieuws

Financiële zorgen bij inkomensterugval

UWV Kennisverslag bevat de uitkomsten van een onderzoek, dat laat zien wanneer WW’ers zich bewust worden van de financiële gevolgen van de inkomensterugval, hoe ze hiermee omgaan en wat ze verwachten van UWV.
25 mei 2017 Nieuws

Koersrisico bij naderen expiratiedatum voor rekening verzekeringnemer

Een consument heeft bij Kifid een klacht ingediend vanwege het 'verzuim' (volgens consument) van zijn adviseur. De adviseur had verzekeringnemer moeten attenderen op het feit dat de uitkering voor expiratie nog fors kon dalen als gevolg van koerswisselingen en dat de mogelijkheid bestond om de verzekering om te zetten naar een minder risicovolle belegging.
4 mei 2017 Nieuws

Gunstigste datum voor afsluiten lening

Bernard van Ommeren (BNG), Maarten Allers (COELO) en Michel Vellekoop (UvA) onderzochten de 'optimale' datum voor het afsluiten van een lening. Een lening kan direct worden afgesloten of men wacht af in de hoop dat de rente zal dalen voor het moment dat de lening echt nodig is.
26 apr 2017 Nieuws

WRR-rapport 'Weten is nog geen doen'

Naast denkvermogen is 'doenvermogen' minstens zo belangrijk om aan de hoge eisen van de participatiesamenleving te kunnen voldoen. De overheid verwacht van burgers steeds vaker dat ze zelfredzaam zijn op het gebied van gezondheid, persoonlijke financiën en de arbeidsmarkt.
4 apr 2017 Nieuws

De invloed van huizenprijsschokken op besparingen van Nederlandse huizenbezitters en huurders

In deze studie (Engelstalig) onderzoekt CPB de invloed van dalende huizenprijzen op besparingen van Nederlandse huishoudens gedurende de periode 2008-2013. Hierbij maken we gebruik van gegevens van het CBS over inkomen, financiële bezittingen en schulden van alle Nederlandse huishoudens. Bovendien weten we van zowel koop- als huurwoningen de waarde vanuit de WOZ-gegevens.
8 jul 2016 Nieuws

Kamervragen over het bericht dat woningprijzen dalen door windturbines

Minister Schultz van Haegen heeft antwoorden gegeven op Kamervragen over het bericht dat woningprijzen dalen door windturbines.
20 nov 2014 Nieuws

Financieel bewustzijn schiet tekort bij werknemers en huiseigenaren

Volgens het Nibud komen huiseigenaren en werknemers bij inkomensterugval te laat en onvoldoende in actie. Zij onderschatten de ernst van hun financiële situatie of overschatten het effect van hun eigen getroffen maatregelen bij inkomensterugval.
23 sep 2014 Nieuws

Windmolens veroorzaken lagere woningprijzen

Bewoners zijn over het algemeen niet blij met windmolens nabij hun woning: ze zouden zorgen voor horizonvervuiling, een hinderlijke slagschaduw en geluidsoverlast. Als gevolg van het Energieakkoord komen er in Nederland nog zo’n 1.300 molens bij. Huiseigenaren zijn bezorgd dat de waarde van hun woning daalt door windmolens. Dit is nu wetenschappelijk onderbouwd.
20 nov 2012 Nieuws

Rabobank: huizenprijs daalt in 2013 met 7%

In 2012 zullen de huizenprijzen gemiddeld met 6% dalen. In 2013 dalen de prijzen van bestaande koopwoningen naar verwachting met 7%, maar de verschillen per segment en per regio zijn groot. Dat schrijven economen van de Rabobank in het verschenen Kwartaalbericht Woningmarkt (zie download). De vraagprijs daalt echter maar zeer geleidelijk doordat bij veel verkopers de noodzaak tot verkoop beperkt is. Ook de mogelijke restschuld bij verkoop beperkt verkopers om de vraagprijs te verlagen. Zolang deze mismatch tussen vraag en aanbod blijft bestaan, zullen de prijzen blijven dalen en de transactieaantallen laag blijven.
Getoond 1 tot 10 van 13. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.