MijnFintool

Home Dossiers transitievergoeding 1 tot 25 van 66
Nieuws
24 feb 2025

Meer rechten voor pgb-zorgverleners

Pgb-zorgverleners met een arbeidsovereenkomst voor minder dan 4 dagen per week krijgen ook wettelijk recht op WW, Ziektewet en WIA.
Nieuws
21 feb 2025

Wetsvoorstel Beperken compensatieregeling transitievergoeding (internetconsultatie)

Het wetsvoorstel Beperken van de compensatieregeling transitievergoeding bij ontslag wegens langdurige arbeidsongeschiktheid tot kleine werkgevers in internetconsultatie gegaan.
Nieuws
5 apr 2024

Kamervragen over bericht onterecht niet verkregen ontslagvergoedingen

Minister Van Gennip gaf antwoord op vragen over het bericht 'Jaarlijks hebben duizenden flexwerkers recht op ontslagvergoeding, maar ze krijgen die haast nooit'.

Wijzigingsbesluit Inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting. Jaarwinst

Dit besluit is een samenvoeging van vier besluiten over winstbepaling voor de jaarwinst. Daarnaast zijn de teksten inhoudelijk en redactioneel aangepast.
Nieuws
13 jun 2022

Compensatie transitievergoeding bij slapende dienstverbanden

Een werkgever moet loon doorbetalen aan een zieke werknemer. Als de werknemer meer dan twee jaar ziek is, heeft de werkgever geen verplichting meer om het loon door te betalen en kan deze ontslag aanvragen bij het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV).

Restitutie van transitievergoeding voor werkgevers

Minister C.E.G. van Gennip gaf antwoord op Kamervragen over “de restitutie van transitievergoeding voor werkgevers.”

Transitievergoeding bij ontslag

In deze factsheet staat op hoofdlijnen beschreven waar werkgevers en werknemers rekening mee moeten houden met betrekking tot de transitievergoeding bij ontslag tussen 1 juli 2015 en 1 januari 2020.
Nieuws
16 apr 2021

Kamervragen transitievergoeding

Minister Koolmees gaf antwoord op Kamervragen over signalen van kleine werkgevers die recht hebben op compensatie voor de transitievergoeding, maar niet in staat zijn de transitievergoeding te betalen.
Nieuws
28 jan 2021

Januarinota 2021, ontwikkelingen wetten en fondsen UWV 2020-2021

De Januarinota 2021 beschrijft ontwikkelingen van wetten die UWV uitvoert en fondsen die UWV beheert. In deze Januarinota 2021 worden de verwachtingen uit de Juninota 2020 geactualiseerd voor het jaar 2020 en wordt de raming voor 2021 bijgesteld.

WAB: de transitievergoeding

In deze publicatie staat op hoofdlijnen beschreven waar werkgevers en werknemers met ingang van 1 januari 2020 rekening mee moeten houden met betrekking tot de transitievergoeding.
Nieuws
7 dec 2020

WAB: de transitievergoeding - informatie voor werkgevers en werknemers

In deze publicatie staat op hoofdlijnen beschreven waar werkgevers en werknemers met ingang van 1 januari 2020 rekening mee moeten houden met betrekking tot de transitievergoeding.
Nieuws
16 nov 2020

Besluit compensatie transitievergoeding

Het verstrekken van een transitievergoeding kan echter ook in een aantal andere gevallen leiden tot een onevenredig zware belasting voor werkgevers, namelijk wanneer een bedrijf beëindigd wordt wegens pensionering, ziekte of gebreken of overlijden van de werkgever.

Regelingen compensatie transitievergoeding

Minister Koolmees stuurde een brief over de stand van zaken rondom de wettelijke transitievergoeding die een werkgever verschuldigd is wanneer hij een werknemer ontslaat.
Nieuws
9 sep 2020

Kamervragen transitievergoeding

Staatssecretaris Van Huffelen gaf antwoord op Kamervragen over de transitievergoeding (en invloed op toeslagen).
Nieuws
25 aug 2020

Ontslag: publicaties voor werkgevers

Lees in deze publicaties waar u rekening mee moet houden als u werknemers moet ontslaan.
Kennis
2 jul 2020

WAB: de transitievergoeding - informatie voor werkgevers en werknemers

In deze factsheet staat op hoofdlijnen beschreven waar werkgevers en werknemers met ingang van 1 januari 2020 rekening mee moeten houden met betrekking tot de transitievergoeding.
Nieuws
24 jun 2020

Besluit voorwaarden in mindering brengen kosten op transitievergoeding

Onderhavig besluit wijzigt ten eerste het Besluit voorwaarden in mindering brengen kosten op transitievergoeding. De wijziging maakt het mogelijk om kosten die de werkgever tijdens het dienstverband heeft gemaakt voor activiteiten met als doel de brede inzetbaarheid van de werknemer te bevorderen in mindering te brengen op de transitievergoeding, tenzij de werknemer de verworven kennis en vaardigheden met name heeft aangewend in de functie die hij vervulde bij aanvang van de activiteiten.

Wijzigingsbesluit Inkomstenbelasting. Vennootschapsbelasting.

Dit besluit is een actualisering van het besluit nr. DGB2010/3706M. In dit besluit zijn enige handvatten op het terrein van goed koopmansgebruik opgenomen voor zover het betreft de vorming van een voorziening voor toekomstige uitgaven. Zijdelings komen ook vormen van uitstel van winstneming aan de orde. De passage over inhaal is verduidelijkt.

Factsheet Compensatie transitievergoeding langdurige arbeidsongeschiktheid

Op 1 april 2020 treedt de Compensatieregeling transitievergoeding langdurige arbeidsongeschiktheid in werking. Vanaf die datum kan een werkgever, die na beëindiging van de arbeidsovereenkomst in verband met langdurige arbeidsongeschiktheid van de werknemer een (transitie)vergoeding heeft betaald, een verzoek indienen voor compensatie bij het UWV.
Nieuws
20 dec 2019

Uitkeringsbedragen per 1 januari 2020

Per 1 januari 2020 worden de Participatiewet, Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers (IOAW) en Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen (IOAZ), Algemene Ouderdomswet (AOW), Algemene Nabestaandenwet (Anw), Wet werk en arbeidsondersteuning Jonggehandicapten (Wajong), Werkloosheidswet (WW), Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA), Wet op de arbeidsongeschiktheidsverzekering (WAO), Ziektewet (ZW) en Toeslagenwet (TW) aangepast.

Compensatieregeling transitievergoeding

Minister Koolmees informeerde de Tweede Kamer over de compensatieregeling transitievergoeding bij langdurige arbeidsongeschiktheid van de werknemer. Hij constateert dat de huidige wetgeving niet toereikend is.
Nieuws
14 nov 2019

Wet arbeidsmarkt in balans (WAB): wat verandert er?

Vanaf 1 januari 2020 geldt de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). Door de nieuwe wet veranderen de regels rond arbeidscontracten en ontslag. Dit heeft gevolgen voor werkgevers en werknemers.

Einde winterslaap slapend dienstverband

De Hoge Raad heeft antwoord gegeven op prejudiciële vragen van de rechtbank Limburg over de toelaatbaarheid van ‘slapende dienstverbanden’.
Nieuws
14 nov 2019

Brochures rondom WAB voor diverse marktpartijen

Met de invoering van de Wet arbeidsmarkt in balans veranderen per 1 januari 2020 de regels rondom ontslag. In een brochure specifiek voor werkgevers, werknemers en inleners.
Getoond 1 tot 25 van 66. Er zijn meer pagina's.

Permanent Actueel met Fintool?

Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.
Lees verder

Fintool bv © 2003/2025. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.

1
1