Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
24 aug 2017 Nieuws

Adviesrol adviseur bij omzetting beleggingsfondsen

Een bank is ten aanzien van de hypotheekconstructie als adviseur en ten aanzien van de verzekering als assurantietussenpersoon opgetreden.

De Commissie ziet zich voor de vraag gesteld of de adviseur de consument had moeten informeren over de verschillen tussen de Robecofondsen en de Achmeafondsen, meer in het bijzonder over de omstandigheid dat de Achmeafondsen veel minder dividend uitkeren, en de omstandigheid dat Robeco Interpolis een korting gaf op de fondsbeheerkosten die (gedeeltelijk) werd doorgegeven aan de klant.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Uit dien hoofde moet de adviseur een consument kunnen adviseren over de omzetting van de beleggingsfondsen. Naar oordeel van de Commissie heeft de adviseur voldaan aan de op hem rustende informatieverplichtingen.

Op de adviseur rust geen algemene verplichting alle verschillen tussen de Robecofondsen en de Achmeafondsen aan consument toe te lichten. Indien consument specifieke vragen over de omzetting heeft, dient de adviseur deze wel te beantwoorden.

Consument heeft zich niet tot de adviseur gewend met de vraag of er verschillen bestaan in het dividendbeleid of het kosten-of kortingenbeleid van de Robecofondsen en de Achmeafondsen.

Specifieke vragen

Naar oordeel van de Commissie zijn dit dermate specifieke vragen, dat de adviseur niet behoefde te vermoeden dat beide punten voor Consument van belang zouden zijn. Niet is komen vast te staan dat de adviseur toerekenbaar is tekortgeschoten bij de uitvoering van zijn werkzaamheden als assurantietussenpersoon of de op hem rustende zorgplicht  heeft geschonden.

Lees hier de volledige uitspraak.

 

Bron: Kifid

Lees ook…

Na expiratie renteloos of renderend voortgezet?

Een consument heeft een klacht ingediend bij Kifid met de vraag of de adviseur na expiratie van de onderhavige lijfrenteverzekering en de uitbetaling van een gedeelte van het vrijgevallen kapitaal de consument meer actief had moeten begeleiden voor wat betreft de bestemming van het resterende kapitaal.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

24 aug 2017

Laatst gewijzigd

24 aug 2017

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.