Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
23 aug 2017 Nieuws

Na expiratie renteloos of renderend voortgezet?

Een consument heeft een klacht ingediend bij Kifid met de vraag of de adviseur na expiratie van de onderhavige lijfrenteverzekering en de uitbetaling van een gedeelte van het vrijgevallen kapitaal de consument meer actief had moeten begeleiden voor wat betreft de bestemming van het resterende kapitaal.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Zorgplicht

De adviseur had, bij het uitblijven van een reactie op een aan de Ccnsument verzonden e-mailbericht (17 januari 2014), kunnen rappelleren nu niet met zekerheid vaststond dat klager (consument)  zich realiseerde dat het bedrag niet zou renderen. Het nalaten daarvan kan echter op zichzelf niet tot de conclusie leiden dat de adviseur zijn bijzondere zorgplicht jegens Consument heeft geschonden stelt de Geschillencommissie.

Onderzoeksplicht

Consument heeft immers zelf ook een onderzoeksplicht. Uit de brief van de adviseur 10 januari 2014 en het e-mailbericht van 17 januari 2014 blijkt onomwonden dat het aan consument is om contact op te nemen met de adviseur om haar wensen te bespreken. Bij het nalaten daarvan had de adviseur niet hoeven begrijpen dat de consument in de veronderstelling verkeerde dat het resterende bedrag zou blijven renderen op beleggingsbasis.

Lees hier de volledige uitspraak.

 

Bron: Kifid

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

23 aug 2017

Laatst gewijzigd

23 aug 2017

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.