Als u in Nederland woont en in 2015 inkomsten uit België heeft ontvangen, dan moet u uiterlijk op 30 november 2016 uw papieren belastingaangifte niet-inwoners indienen.
Voor adviseurs die met Belgische relaties te maken hebben.
Het Belgische klassieke sociale zekerheidsstelsel valt globaal genomen uiteen in drie stelsels: een stelsel voor werknemers in de privé sector, een stelsel voor zelfstandigen en een stelsel voor (federale) ambtenaren. Deze brochure vertrekt vanuit het werknemersstelsel en geeft de verschilpunten met de andere stelsels aan.
Woont u in Nederland en ontving u in 2015 een Belgisch rustpensioen van de Rijksdienst voor pensioenen (RVP)? Dan bent u verplicht om dit pensioen op te geven bij uw Nederlandse belastingaangifte over 2015. Het bedrag dat u moet invullen, vindt u op de jaaropgave 2015 van de RVP (de pensioenfiche).
In een rapportage wordt ingegaan op de fiscale knelpunten van grensarbeiders. Daarnaast worden een tweetal handige websites genoemd voor meer informatie voor grensarbeiders op het gebied van fiscaliteit en sociale zekerheid.
Het Bureau voor Belgische Zaken (BBZ) heeft een vergelijkend overzicht gemaakt van de sociale zekerheid (voorzieningen) in Nederland en België. In een handzaam document wordt een opsomming gegeven voor werknemers of voor zelfstandigen.
Consument is woonachtig in België en werkzaam geweest in Nederland. Omdat consument onzeker was over de fiscale gevolgen van de aankoop van een lijfrente, is haar geadviseerd om de vergoeding ineens te laten uitkeren.
De FOD Sociale Zekerheid publiceert een nieuwe editie van de brochure "Alles wat je altijd wilde weten over de sociale zekerheid".
Wat is de sociale zekerheid? In welke domeinen speelt ze een rol? Hoe wordt ze gefinancierd? Is er een verschil tussen sociale uitkeringen en sociale bijstand? Wat zijn de verschillende uitkeringen en bijslagen? En de bedragen ervan?
Voor adviseurs die met grensarbeiders te maken hebben, of relaties in België een handig document.
In een reactie op Kamervragen over spaarhypotheken gaat Minister Blok uitgebreid in op de verschillen tussen Nederland en België van de mogelijkheden tot vervroegde aflossingen en keuzes voor rentevaste perioden.
Dit besluit is een actualisering van het besluit van 7 april 2009, nr. CPP2009/93M.
De actualisering houdt verband met de Wet uniformering loonbegrip en het nieuwe artikel 11d van de Wet LB.
Onze klant gaat een woning net over de grens in België kopen. Onze klant is belastingplichtig in Nederland (heeft daar inkomen uit loondienst en in nabije de toekomst uit pensioen uit).
Valt de woning in dit geval onder de eigenwoningregeling van de Wet IB 2001, of wordt op basis van het belastingverdragen de woning en de hypotheek belast en geregeld in België?
Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.