Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
30 aug 2023 Nieuws

Nieuwbouw gekocht? Zorg voor adreswijziging na verhuizing

In 2012 heeft A. de consument voor de financiering van de aankoop van een nieuwbouwwoning een hypothecaire geldlening verstrekt. In de toepasselijke algemene voorwaarden staat dat de consument verplicht is binnen veertien dagen elke wijziging in zijn adres schriftelijk aan A. door te geven.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

In 2022 heeft A. correspondentie over een nieuwe rentevaste periode en gewijzigde rentetarieven naar het oude adres van de consument gestuurd. Omdat de consument niet op de correspondentie heeft gereageerd, heeft A. een nieuwe rentevaste periode van tien jaar en nieuwe rentetarieven vastgesteld.

Stellingname consument
De consument heeft het standpunt ingenomen dat A. haar zorgplicht heeft geschonden en vordert schadevergoeding. Hij heeft betoogd dat hij in 2013 met een opdrachtformulier voor het uitbetalen van bedragen uit een bouwdepot zijn adreswijziging aan A. heeft doorgegeven. Als hij de correspondentie van A. had ontvangen, zou hij een rentevaste periode van twintig jaar zijn overeengekomen.

Beslissing
De commissie is van oordeel dat de consument zijn adreswijziging niet aan A. heeft doorgegeven op de wijze die partijen zijn overeengekomen en oordeelt dat Argenta haar zorgplicht niet heeft geschonden. De commissie wijst de vordering af.

Lees hier de volledige uitspraak.

 

Bron: Kifid


Fintool: Het is niet verkeerd om (ook) als intermediair een verhuisbericht door te geven. Anderzijds vraag men zich af wat er in de jaaropgaven als adres heeft gestaan.

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Geef adreswijziging door na echtscheiding

Consument heeft gevorderd dat zij niet aansprakelijk kan worden gehouden voor een krediet dat zij met haar ex-partner heeft afgesloten.

Restschuld ontstaan uit wanbetaling in 2006 nu nog opeisbaar?

Een debiteur heeft in 2006 betalingsachterstanden op zijn boothypotheek opgelopen. Nadat in 2009 het faillissement bij gebrek aan baten is opgeheven, is de boot in 2010 verkocht en bleef er een restschuld over van ruim €380.000. In geschil is of er sprake is van verjaring.

Enkel ontkennen ontvangst renteverlengingsvoorstel volstaat niet

Consument beklaagt zich erover dat de Bank is tekortgeschoten in de uitvoering van haar dienstverlening, door zonder instemming van Consument het hypotheekrentetarief van zijn geldlening te wijzigen en de inleg van zijn spaarhypotheek te verhogen.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

30 aug 2023

Laatst gewijzigd

30 aug 2023

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2023. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.