Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
14 sep 2017 Nieuws

Aanvraagperiode WW-uitkering verkort

Wie vanaf nu een WW-uitkering aanvraagt, kan dat op zijn vroegst 1 week voor en uiterlijk 1 week na zijn eerste WW-dag doen. U kunt zich wel alvast voorbereiden door het Stappenplan WW en de e-mailservice te gebruiken. Dit meldt UWV.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Aanvraag 1 week voor de eerste WW-dag

Een week voor de eerste WW-dag geeft een werkgever de salarisgegevens van de werknemer door aan UWV. Pas daarna kan UWV een beslissing nemen over de uitkering. Om die reden hebben zij de aanvraagtijd verkort. U kunt de aanvraag nu 1 week van tevoren doen.

Stappenplan WW

De aanvraag moet wel uiterlijk 1 week na de eerste WW-dag bij ons binnen zijn, anders krijgt u misschien eenmalig een lagere uitkering.

U heeft dus 2 weken de tijd heeft om uw aanvraag te doen. Om te zorgen dat u niet te vroeg en niet te laat bent, kunt u het Stappenplan WW volgen. Daarin staat precies wat u wanneer moet doen om een WW-uitkering aan te vragen.

Handige tip!

Ook kunt u zich aanmelden voor de e-mailservice. U krijgt dan van UWV een e-mail die u eraan herinnert om uw aanvraag op tijd te doen.

Voor uw WW-aanvraag heeft u uw DigiD nodig. Als u die nog niet heeft, houd er dan rekening mee dat de aanvraag van een DigiD 5 dagen kan duren.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op Wanneer moet ik een WW-uitkering aanvragen?

Bron: UWV

Lees ook…

Financiële zorgen bij inkomensterugval

UWV Kennisverslag bevat de uitkomsten van een onderzoek, dat laat zien wanneer WW’ers zich bewust worden van de financiële gevolgen van de inkomensterugval, hoe ze hiermee omgaan en wat ze verwachten van UWV.

Groen licht voor aanvulling ww

Werkgevers en werknemers krijgen de mogelijkheid om per sector een private aanvulling op de werkloosheidsuitkering af te spreken. De ministerraad heeft afgelopen vrijdag (1 september 2017) op voorstel van minister Asscher ingestemd met de hiervoor benodigde maatregel.

Woonlastenverzekering en startersregeling UWV

Consument maakt gebruik van de startersregeling van het UWV. Gedurende een half jaar ontvangt hij daarom een korting op zijn WW-uitkering. Verzekeraar stelt zich op het standpunt dat Consument geen recht heeft op een uitkering uit de verzekering omdat volgens de definitie in de voorwaarden Consument niet langer volledig werkloos wordt geacht.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

14 sep 2017

Laatst gewijzigd

14 sep 2017

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.