Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
 
12 feb 2021 Nieuws

Handreiking taxatiemodellen

Minister K. H. Ollongren stuurde de Tweede Kamer een Kamerbrief met de 'Voortgang en ontwikkelingen op gebied van taxaties voor woningaankoop'.
Vanuit verschillende hoeken zijn eerder zorgen geuit over de kwaliteit van woningtaxaties.
11 feb 2021 Nieuws

Handreiking waardeinvloed corona-maatregelen WOZ-waarde

Corona heeft in beginsel geen effect op de WOZ-waardebepaling voor waardepeildatum 1 januari 2020. Er is één bijzondere situatie dat er wel een effect kan zijn van de door de overheid getroffen covid-19 maatregelen op de WOZ-waarde op waardepeildatum 1 januari 2020. Dat betreft de situatie dat de WOZ-waarde bepaald moet worden naar de toestandspeildatum 1 januari 2021, als gevolg van een bijzondere omstandigheid zoals genoemd in artikel 18 Wet WOZ.
7 dec 2020 Nieuws

Landelijke set taxatiewijzers voor waardepeildatum 1 januari 2020 nu openbaar

De VNG heeft in samenwerking met gemeenten en taxatiebureaus taxatiewijzers opgesteld voor de waardering van bijzondere objecten voor de Wet WOZ naar waardepeildatum 1 januari 2020. De taxatiewijzers bieden informatie voor het systematisch opzetten en onderbouwen van de waardering op basis van kengetallen en vergelijkingsmateriaal. Deze taxatiewijzers zijn nu voor een ieder beschikbaar.
2 dec 2020 Nieuws

Geen tweesporenbeleid taxatierapporten

In januari 2020 heeft Consument de Bank verzocht zijn hypothecaire geldlening in te delen in een andere Loan to Value-klasse, de tariefklasse die gebaseerd is op de verhouding van de hoogte van de lening ten opzichte van de waarde van de woning (hierna: de LTV-klasse).
23 sep 2020 Nieuws

Kamervragen over de werkwijze van taxateurs

Minister Ollongren gaf uitgebreid antwoord op vragen over de werkwijze van taxateurs.
10 sep 2020 Nieuws

Taxatiebranche werkt samen aan kwaliteitsverbetering woningtaxaties

De taxatiebranche en geldverstrekkers slaan hun handen ineen om de kwaliteit van woningtaxaties naar een hoger niveau te tillen. Dit naar aanleiding van de wens vanuit diverse marktpartijen. Centraal in de kwaliteitsverbetering staat een nieuw model taxatierapport Wonen, dat onder leiding van het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) tot stand kwam.
11 jun 2020 Nieuws

Miskoop recreatiewoning valt geldverstrekker niet te verwijten

Consumenten hebben in 2006 een hypothecaire geldlening afgesloten bij de (rechtsvoorganger van de) Geldverstrekker voor de koop van een recreatiewoning. Na de koop van de recreatiewoning hebben Consumenten ontdekt dat zij die niet permanent mochten bewonen en dat de oppervlakte van de bebouwing van het perceel niet is toegestaan.
7 mei 2020 Nieuws

Gevalideerd taxatierapport of waardeverklaring?

Consument heeft een waardeverklaring bij de Geldverstrekker aangeleverd, om daarmee aan te tonen dat de waarde van zijn woning gestegen is en dat een opslag op zijn hypotheekrente daarom verwijderd kan worden.
28 nov 2019 Nieuws

De heilige graal van vastgoedtaxaties

NVM Business heeft een publicatie beschikbaar gesteld over de heilige graal van vastgoedtaxaties: wat is de economische waarde van vastgoed op de lange termijn?
1 nov 2019 Nieuws

Handboek Marktwaardering 2019

Op grond van de Woningwet dienen toegelaten instellingen en hun dochtermaatschappijen voor de jaarrekening het vastgoed in exploitatie te waarderen op basis van marktwaarde in verhuurde staat.
Getoond 1 tot 10 van 64. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.