Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
 
23 sep 2020 Nieuws

Kamervragen over de werkwijze van taxateurs

Minister Ollongren gaf uitgebreid antwoord op vragen over de werkwijze van taxateurs.
10 sep 2020 Nieuws

Taxatiebranche werkt samen aan kwaliteitsverbetering woningtaxaties

De taxatiebranche en geldverstrekkers slaan hun handen ineen om de kwaliteit van woningtaxaties naar een hoger niveau te tillen. Dit naar aanleiding van de wens vanuit diverse marktpartijen. Centraal in de kwaliteitsverbetering staat een nieuw model taxatierapport Wonen, dat onder leiding van het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) tot stand kwam.
11 jun 2020 Nieuws

Miskoop recreatiewoning valt geldverstrekker niet te verwijten

Consumenten hebben in 2006 een hypothecaire geldlening afgesloten bij de (rechtsvoorganger van de) Geldverstrekker voor de koop van een recreatiewoning. Na de koop van de recreatiewoning hebben Consumenten ontdekt dat zij die niet permanent mochten bewonen en dat de oppervlakte van de bebouwing van het perceel niet is toegestaan.
7 mei 2020 Nieuws

Gevalideerd taxatierapport of waardeverklaring?

Consument heeft een waardeverklaring bij de Geldverstrekker aangeleverd, om daarmee aan te tonen dat de waarde van zijn woning gestegen is en dat een opslag op zijn hypotheekrente daarom verwijderd kan worden.
28 nov 2019 Nieuws

De heilige graal van vastgoedtaxaties

NVM Business heeft een publicatie beschikbaar gesteld over de heilige graal van vastgoedtaxaties: wat is de economische waarde van vastgoed op de lange termijn?
1 nov 2019 Nieuws

Handboek Marktwaardering 2019

Op grond van de Woningwet dienen toegelaten instellingen en hun dochtermaatschappijen voor de jaarrekening het vastgoed in exploitatie te waarderen op basis van marktwaarde in verhuurde staat.
11 okt 2019 Nieuws

Kamervragen over de stijgende kosten van taxaties

Minister K.H. Ollongren heeft gereageerd op Kamervragen. Dit naar aanleiding van de ontwerp-richtlijnen over ‘Loan origination and monitoring’ van de Europese Bankenautoriteit. Zo werd o.a. gevraagd of zij de mening deelt dat het onwenselijk is als consumenten op onnodig hoge kosten worden gejaagd bij het waarderen van een woning, zeker nu de woningprijzen al de pan uitrijzen.
7 aug 2019 Nieuws

Moet geldverstrekker rekening houden met verpand kapitaal bij vaststelling risicoklasse?

Bij de bepaling van de schuld-marktwaardeverhouding houdt de Bank geen rekening met de waarde van de levensverzekeringen die aan de hypothecaire geldlening gekoppeld zijn. Consument is van mening dat de Bank dit wel zou moeten doen.
26 jun 2019 Nieuws

Meetinstructies gebruiksoppervlakte en inhoud woningen

Voor diverse doeleinden is de grootte van woningen van belang. Zo gebruiken makelaars de gebruiksoppervlakte en de bruto inhoud van woningen voor de aanbieding op de markt en gebruiken Nederlandse gemeenten de gebruiksoppervlakte van woningen voor de Basisregistraties Adressen en Gebouwen. Daarnaast worden de gebruiksoppervlakte en de bruto inhoud van woningen gebruikt voor taxaties, onder andere voor de hypotheekverstrekking van woningen en voor de taxaties in het kader van de Wet WOZ.
13 mei 2019 Nieuws

Kosteloze taxatie

Consument heeft zich tot de Adviseur gewend voor advies en bemiddeling bij het verkrijgen van een financiering voor een aangekochte woning. Daarbij heeft de Adviseur Consument geadviseerd een taxatie te laten uitvoeren van het onderpand ten behoeve van de financieringsaanvraag. Consument heeft dit gedaan en hier kosten voor gemaakt.
Getoond 1 tot 10 van 60. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.