Staatssecretaris Van Rij gaf antwoord op vragen over het onderzoek en plan van aanpak fiscale regelingen. De vaste commissie voor Financiën in de Tweede Kamer heeft deze vragen gesteld.
Dit besluit bevat een toelichting op de fiscale gevolgen van het terugtrekkingsakkoord dat is overeengekomen tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie in het kader van de terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie met ingang van 1 februari 2020.
De meeste Nederlanders zullen op hun loonstrookje van januari een plus zien. Met name werkenden met een middeninkomen zien volgend jaar een hoger nettoloon tegemoet. Maar ook voor mensen die bijstand en AOW ontvangen valt het eerste loonstrookje van 2019 gunstig uit. Dat is dankzij een aantal aanpassingen die het kabinet in 2019 doorvoert.
In een Kamerbrief geeft Staatssecretaris E. Wiebes een voorzet op een aanhangig te maken novelle, waarin een paar kleine aanpassingen plaats vinden op 'Belastingplan 2016'.
Staatssecretaris Wiebes van Financiën informeert de Tweede Kamer over de tabelcorrectiefactor, het eigenwoningforfaitpercentage en de indexatie van de arbeidskorting per 1 januari 2016.
Van de 13,1 miljoen burgers met een belastbaar inkomen uit werk en woning hadden ruim 850 duizend mensen in 2014 een inkomen van meer dan 56 531 euro. Die vallen in het hoogste belastingtarief van 52 procent. 5,4 Miljoen Nederlanders betaalden wel belasting maar werkten niet. Dat meldt CBS.
Dit informatieblad beschrijft kort de voorstellen uit het Belastingplan 2015 over maatregelen die het inkomen betreffen. Er zijn wijzigingen in onder andere de heffingskortingen, de werkbonus, belastingtarieven en vrijstelling stamrecht en schenkbelasting.
Door de arbeidskorting fors te verhogen zorgt het kabinet ervoor dat werken volgend jaar meer loont. Hiervoor wordt structureel € 500 miljoen vrijgemaakt in BP2015. Deze stimulering komt bovenop een verhoging van de arbeidskorting die al was opgenomen in het Belastingplan 2014. In totaal loopt het voordeel voor een werkende op tot ongeveer € 500. Daarnaast wordt de belastingschijf en de algemene heffingskorting aangepast.
Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank.