Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
 
15 mrt 2021 Kennis

Schrappen van de kennis- en ervaringstoets

Het Besluit Gedragstoezicht financiële ondernemingen Wft wordt gewijzigd. De kennis- en ervaringstoets komt te vervallen in het geval dat een consument zonder advies een aanvullend hypothecair krediet wil afsluiten voor financiering van energiebesparende voorzieningen (bijvoorbeeld: vloerisolatie, gevelisolatie en hoogrendementbeglazing (tenminste HR++)) in een woning.
11 dec 2020 Nieuws

Aandachtspunten kennis- en ervaringstoets AOV

De kennis- en ervaringstoetsen bij het zelfstandig afsluiten van een arbeidsongeschiktheids- verzekering moeten beter. De kwaliteit wisselt sterk, blijkt uit onderzoek van de AFM.
27 feb 2020 Nieuws

Oefen met situaties uit de praktijk

Benieuwd wat u al weet over hypotheken, huurtoeslag of een ander onderwerp? De Belastingdienst heeft een aantal oefen casussen met uitwerkingen beschikbaar gesteld.
17 jan 2020 Nieuws

AFM Agenda 2020

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) richt zich ook in 2020 op de bescherming van consumenten in kwetsbare situaties.
30 dec 2019 Nieuws

Kamervragen termen ‘budget’, ‘inflatie’ en ‘rente’

Minister W.B. Hoekstra gaf antwoord op Kamervragen over het bericht dat slechts 6 op de 10 Nederlanders weten wat de termen ‘budget’, ‘inflatie’ en ‘rente’ betekenen.
7 sep 2017 Nieuws

Implementatie richtlijn verzekeringsdistributie

Minister Dijsselbloem heeft de Tweede Kamer het Nader Rapport wetsvoorstel implementatie richtlijn verzekeringsdistributie, het wetsvoorstel implementatie richtlijn verzekeringsdistributie, de Memorie van Toelichting en het advies van de Raad van State toegezonden.
24 aug 2017 Nieuws

Test je kennis van NHG

Met een test van 5 vragen wordt getoetst of een hypotheekadviseur de kennis beheerst over het sluiten van een hypotheek met NHG.
4 mrt 2015 Nieuws

Financiële dienstverlener toch (deels) aansprakelijk bij 'execution only'

Bij het afsluiten van de beleggingsovereenkomst heeft de consument brochures en algemene voorwaarden ontvangen. Via een handelsplatform van Royal Bank of Scotland N.V kon de consument handelen in derivaten. Volgens een uitspraak van Kifid heeft RBS niet aannemelijk kunnen maken dat de consument voldoende indringend is voorgelicht over de specifieke kenmerken en risico’s van het aangeboden financiële instrument.
19 jun 2013 Nieuws

Adfiz-leden versterken consumenten en ondernemers

Consumenten en ondernemers hebben behoefte aan informatie bij het maken van financiële keuzes. Zij hebben er ook behoefte aan dat die informatie inzichtelijk wordt gemaakt vanuit de vraag die de consument of ondernemer vanuit zijn levenssituatie of bedrijfsvoering heeft. Adfiz-leden lanceren daarom na de zomer een gezamenlijk klantenplatform. Met het platform willen Adfiz-leden de positie van klanten versterken. Klanten krijgen er laagdrempelig en vrijblijvend toegang tot de kennis van de Adfiz-adviseurs.
8 feb 2013 Nieuws

Real Time Kennisborging

De voormalige minister De Jager heeft de term "Real time kennisborging" ingevoerd. Hij stelde vorig jaar voor "dat financiële dienstverleners ervoor moeten zorgen dat hun bedrijfsvoeringsmodel actuele ontwikkelingen ten allen tijde real-time borgt zodat deze op een adequate manier door de medewerkers worden opgepakt en toegepast. Op die manier ontstaat er geen kennisachterstand en kunnen ondernemingen permanente educatie in brede zin op een eigen manier vormgeven. Daarnaast wil ik adviseurs verplichten om periodiek een PE-examen af te leggen. Gezien de nieuwe eis voor ondernemingen om in de bedrijfsvoering kennis real-time up-to-date te houden kan de frequentie van dit examen omlaag."
Getoond 1 tot 10 van 16. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.