Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
 
23 nov 2015 Nieuws

Verbond onderzoekt mogelijkheid directe verzekering

De in razend tempo toenemende hoeveelheid technologie in auto’s leidt tot nieuwe kansen voor verzekeraars. Door de opmars van technologie in voertuigen ontstaan nieuwe risico’s en uitdagingen op het terrein van aansprakelijkheid en verkeersveiligheid. De autoverzekeringsmarkt zal nieuwe verzekeringsproducten moeten ontwikkelen. Het Verbond van Verzekeraars wil deze ontwikkelingen faciliteren en start een onderzoek naar de kansen en valkuilen van een directe verzekering, een totaal ander verzekeringssysteem.
30 jan 2013 Nieuws

Hennepkwekerij?! De verhuurder wist van niets!

Ook in het bestuursrecht komen zaken over hennepkwekerijen voor. De Raad van State oordeelde dat de eigenaar van een verhuurde woning terecht was aangesproken voor de kosten die de gemeente had gemaakt voor de ontmanteling van een aangetroffen hennepkwekerij.
21 jan 2013 Kennis

Risicoaansprakelijkheid voor opstallen

Risicoaansprakelijkheid betekent dat iemand aansprakelijk is zonder dat aan hem of haar een verwijt kan worden gemaakt.
8 jan 2013 Kennis

Ondernemingsvormen, rechtspersonen

Een rechtspersoon is drager van rechten en plichten, net als een natuurlijke persoon. Dat houdt in dat een rechtspersoon bijvoorbeeld een pand kan kopen, een hypothecaire lening kan afsluiten en personeel kan aannemen. De wet geeft de volgende limitatieve opsomming van rechtspersonen:
8 jan 2013 Kennis

Borgstelling

Borgstelling, garantie en hoofdelijke aansprakelijkheid zijn alle drie persoonlijke zekerheidsrechten. Persoonlijke zekerheidsrechten zijn in tegenstelling tot zakelijke zekerheidsrechten verbonden aan een persoon. Bij zakelijke rechten geldt een voorrangsrecht; bij persoonlijke zekerheidsrechten is dat niet het geval.
8 jan 2013 Kennis

Aansprakelijkheid en risico's

Iedereen die een schuld aangaat, is daarvoor aansprakelijk. Hieronder behandelen we verschillende vormen van aansprakelijkheid en risico's.
8 jan 2013 Kennis

Ondernemingsvormen

Bij het verstrekken van een hypotheek is de manier waarop de aanvrager zijn inkomen verwerft een belangrijk criterium. Grofweg gezegd kan een onderscheid worden gemaakt tussen diegenen die inkomen uit een dienstbetrekking verwerven en diegenen die inkomen verwerven omdat zij een eigen onderneming drijven.
24 sep 2012 Nieuws

Verzekeraars gaan miljoenenschade in Haren verhalen

Het Verbond van Verzekeraars schat de verzekerde schade door de ongeregeldheden gisteravond in Haren op één of enkele miljoenen euro's. Het Verbond van Verzekeraars sluit zich aan bij de scherpe veroordeling van demissionair minister Opstelten van Veiligheid en Justitie die de schade wil verhalen op de raddraaiers die de schade hebben veroorzaakt.
31 aug 2012 Nieuws

Werkgever NIET aansprakelijk voor uitglijden van de werknemer tijdens de uitoefening van zijn beroep.

Rechtspraak
Op 26 januari 2005 is de werkneemster tijdens de uitoefening van haar werkzaamheden een ongeval overkomen. Zij is tijdens het bezorgen van post te voet op of bij een oprit van een woning uitgegleden over een plak ijs of bevroren sneeuw. Daarbij heeft zij haar linkerenkel gebroken. Zij stelde haar werkgever aansprakelijk omdat hij tekort zou zijn geschoten in zijn zorgplicht. Ook stelde zij dat haar werkgever een deugdelijke verzekering had moeten afsluiten om te voorkomen dat het risico op schade als gevolg van het ongeval op haar zou worden afgewenteld.
Getoond 1 tot 10 van 41. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.