Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
22 jan 2021 Nieuws

Huizenkopers houden hoofd koel

Het consumentenvertrouwen in de woningmarkt blijft ondanks alle coronaperikelen op peil. Dit blijkt uit de jongste stand van de Eigen Huis Marktindicator.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De stemmingsgraadmeter van de woningmarkt steeg in december met 1 punt naar 103 punten, iets boven de neutraalwaarde van 100. Dit betekent dat een kleine meerderheid van de Nederlanders optimistisch is gestemd over de woningmarkt.

Woningschaarste laat zich voelen

Ondanks de voortdurende coronacrisis voorzien maar weinigen een stijging van de hypotheekrenteaftrek of dalende huizenprijzen. Kort na het uitbreken van de coronacrisis was dat wel anders, maar sinds juni vorig jaar kantelde dat beeld.

Daar staat tegenover dat steeds meer consumenten zich om dezelfde redenen zorgen maken over de beschikbaarheid en betaalbaarheid van koopwoningen. Zo acht 45% van de consumenten het nu een ongunstige tijd om te verhuizen. Bij de vorige peiling in november vorig jaar was dat nog 41%.

 

Bron: VEH

Lees ook…

Toenemend vertrouwen woningmarkt

De Eigen Huis Marktindicator kwam in november uit op 102 punten: 2 punten boven de neutraalwaarde van 100 die in oktober werd bereikt.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

22 jan 2021

Laatst gewijzigd

22 jan 2021

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.