Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
14 jan 2021 Nieuws

AFM Agenda 2021

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) richt zich ook in 2021 op de bescherming van consumenten in kwetsbare situaties. De coronacrisis zet grote druk op de financiële weerbaarheid van huishoudens.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Producten kunnen passend zijn op het moment dat ze worden afgesloten, maar het kan natuurlijk gebeuren dat de situatie van een consument verandert tijdens de looptijd van een product. Dit kan door voorzienbare gebeurtenissen, zoals het bereiken van de pensioengevende leeftijd. Ook kan het gaan om een onvoorziene gebeurtenis in de familiesfeer of het wegvallen van bepaalde inkomsten. Hierdoor kunnen consumenten alsnog in de knel komen. De AFM vindt het belangrijk dat de belangen van de consument centraal staan en kijkt daarom nadrukkelijk naar de zorgplichtvereisten voor aanbieders en adviseurs. Niet alleen op het moment dat een product wordt afgesloten, maar ook daarna, tijdens de beheerfase van een product.

Belangrijkste activiteiten 2021 (zie pdf pagina 13 van 45)

  • De AFM herziet in 2020 haar visie op zorgplichtvereisten tijdens de looptijd van een financieel product. In 2021 zullen wij deze visie voor aanbieders, adviseurs en bemiddelaars toepassen.
  • Bijdragen aan beleidsvorming en regelgeving op het gebied van financiële dienstverlening, waaronder op het gebied van de hoogte en voorwaarden van kredieten.
  • Voortzetten van de aanpak van aflossingsvrije hypotheken. Daarbij worden klanten die een hoog risico hebben om de aflossing in de toekomst niet te kunnen dragen, in staat gesteld risico’s te beperken.
  • Onderzoek naar het beleid en de behandeling van betalingsachterstanden (onder andere als gevolg van de coronacrisis) door aanbieders van consumptief en hypothecair krediet.

 

Bron: AFM

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.