Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
31 mrt 2014 Nieuws

Kifid: zorgplicht blijft ondanks toezending jaarlijkse waardeopgave polis

De waardeontwikkeling is achtergebleven bij de oorspronkelijke verwachtingen waardoor bij het einde van de verzekering een restschuld overblijft. De Commissie (Kifid) is van oordeel dat de adviseur is tekortgeschoten in haar zorgplicht.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Volgens Kifid is de adviseur tekortgeschoten doordat zij de waardeontwikkeling van de verzekering niet heeft gevolgd teneinde de consument adequaat te adviseren om
maatregelen te treffen (het alsnog behalen van het doelkapitaal). De adviseur wordt verplicht tot het betalen van een schadevergoeding.

Zie in de uitspraak met name de artikelen 5.12 en 5.13

Uit de door partijen overgelegde stukken blijkt niet dat de adviseur gedurende de looptijd van de Verzekering de waardeontwikkeling van de Verzekering in de gaten heeft gehouden teneinde Consument adequaat daarover te informeren.

En

… het had dan ook op haar weg gelegen in de jaren na 1998 Consument te wijzen op de restschuld die zou kunnen ontstaan op het moment dat de Verzekering afliep en de hypothecaire lening moest worden afgelost.

"De door de adviseur aangevoerde omstandigheid dat Consument jaarlijks waardeoverzichten van de verzekeraar ontving doet niet af aan de zorgplicht van de adviseur."

Klik hier voor de volledige uitspraak.

 

Bron: Kifid

 

Aanvulling (28/3/2014): Nibud Waardescan Beleggingsverzekeringen

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Beleggingsrekening doelkapitaal - rekenmodel voor indicatie aanvullende inleg e/o storting

Hoeveel dient relatie extra te sparen, of eenmalig in te leggen om alsnog op het gewenste doelkapitaal uit te komen? Heeft u in uw klantenportefeuille relaties met een beleggingshypotheek? Zit uw relatie nog op koers met zijn/haar beleggingsrekening? Dient tussentijds bijgestort te worden om het doelkapitaal (alsnog) te halen? Heeft u uw relatie hier over geïnformeerd?

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

27 mrt 2014

Laatst gewijzigd

31 mrt 2014

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.