Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
27 aug 2012 Nieuws

Omvangrijke bankfraude treft zakelijke rekeninghouders

Zakelijke rekeninghouders zijn in de afgelopen periode slachtoffer geworden van cybercriminelen die hebben geprobeerd rekeningen te plunderen voor zeker 35,6 miljoen euro. Volgens IT-beveiligingsbedrijven McAfee en Guardian Analytics zijn daarbij vernieuwde en geautomatiseerde techniek toegepast.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Welk bedrag precies is buitgemaakt, is nog onbekend. McAfee en Guardian Analytics noemen de aanvallen 'het begin van een heel nieuwe techniek'. De cybercriminelen gebruiken bestaande trojans zoals SpyEye en Zeus, maar voegen daar servercomponenten en verregaande automatisering aan toe. Dit wil zeggen dat er geen handmatige interventie meer nodig is. Bovendien kunnen de criminelen fysieke chip- en pinauthenticatie volgens de onderzoekers omzeilen. De fraude wordt wereldwijd gepleegd bij vooral zakelijke banken.
In maart 2012 werd ook Nederland een doelwit van de groep door middel van geautomatiseerde aanvallen vanaf servers in San Jose, Californië. De onderzoekers stellen dat de aanvallen in Nederland bijzonder succesvol zijn geweest en dat twee Nederlandse banken hard getroffen zijn. Welke banken dat zijn, is niet bekend. Een deel van deze transacties is door de banken tegengehouden, maar een groot deel ook niet. McAfee legt tegenover NU.nl uit dat het niet te zeggen is welk bedrag daadwerkelijk buitgemaakt is omdat de banken daar nog niets over willen zeggen.

Bron: Nu.nl, 26-06-2012

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

26 jun 2012

Laatst gewijzigd

27 aug 2012

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.