MijnFintool

Nieuws

Aardbeving meestal niet verzekerd

De schade als gevolg van natuurrampen, zoals aard- en zeebevingen, overstromingen en tsunami’s, is zo onvoorspelbaar en kan zo in de papieren lopen, dat dit risico over het algemeen is uitgesloten van verzekering.

Dat geldt volgens het Verbond van Verzekeraars dus ook voor eventuele schade aan bijvoorbeeld inboedel en opstal van de aardbeving van vorige week in het oosten van het land. Om slachtoffers te compenseren, heeft de overheid de Wet tegemoetkoming schade bij rampen en zware ongevallen (Wts) in het leven geroepen. Als de overheid besluit dat de Wts van toepassing is op een ramp, kunnen slachtoffers hierop aanspraak maken om een gedeelte van hun schade vergoed te krijgen. De aardbeving die Nederland vorige week trof, heeft voor zover bekend geen schade aangericht. Ook zijn er geen meldingen over gewonden.

De aardbeving in Zuid-Limburg in april 1992 en de dijkdoorbraak in Wilnis in augustus 2003 konden rekenen op steun van de Wts. Het Verbond van Verzekeraars schonk in 1992 na de beving in Limburg tien miljoen gulden aan het Nationaal Rampenfonds.

Bron: Verzekeraars, 10-09-2011

Modules & dossiers

Opvoerdatum

12 sep 2011

Laatst gewijzigd

12 sep 2011

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel

Reageren? Graag eerst inloggen.

Permanent Actueel met Fintool?

Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.
Lees verder

Fintool bv © 2003/2025. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.

1
1