Voor het sluiten van een consumptief krediet maakt het niet uit of de geldverstrekker voor alle klanten één tarief hanteert of zijn rentetarief baseert op het risicoprofiel van de klant.
Uit een productvergelijking van MoneyView blijkt dat een aantal aanbieders 'risk based pricing' hanteert. Klanten met een hoger risico betalen dan meer rente dan die met een laag risico. Dat blijkt echter voor lage risico's weinig voordeel op te leveren: "Het verschil tussen de gemiddelde standaardtarieven en de gemiddelde tarieven voor consumenten met het laagste risico bij risk based pricing is nagenoeg nihil." Het laagste risicogebaseerde tarief is zelfs nauwelijks lager dan de standaardtarieven.
Freo en Directa komen in het onderzoek naar voren als partijen die zowel bij doorlopend krediet als bij persoonlijke leningen scherpe tarieven bieden. Qua prijsstelling bieden Directa (een label van het Franse LaSer), Freo, MoneYou, Ohra en Santander goedkope doorlopende kredieten; bij de persoonlijke lening scoren Freo, Directa en Kruidvat hoog.
Op het gebied van flexibiliteit worden SNS Bank, Finata, IDM, Mahuko en Voordeelbank (doorlopend krediet) en ABN Amro en ING (persoonlijke lening) het best beoordeeld.
Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.