Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
5 mei 2023 Nieuws

Geen sprake van non-conformiteit

De kantonrechter is van oordeel dat de vermelding van de eerdere lekkage door verkoper op het inlichtingenformulier, voor koper -juist gelet op de ouderdomsclausule- aanleiding had kunnen/moeten zijn om hier zo nodig vóór het sluiten van de koopovereenkomst nader bouwkundig onderzoek naar te (laten) verrichten.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Geen sprake van non-conformiteit

[naam] van [bedrijf] heeft op 21 juli 2021 aan koper bericht dat de aangetaste spaanplaat het enige verborgen gebrek is en dat zolang niet over het dak gelopen wordt er waarschijnlijk niets met de dakconstructie gebeurt.
De kanton-rechter leidt hieruit af dat de woning ondanks de aangetaste spaanplaat nog voor normaal gebruik geschikt is. De woning kan op een veilige manier worden bewoond.

Bijzonder gebruik

Het incidenteel over het dak lopen voor periodiek onderhoud/reparatie is naar het oordeel van de kantonrechter een bijzonder gebruik van de woning en voor dat bijzondere gebruik hoefden verkopers niet in te staan. De kantonrechter is dan ook van oordeel dat van de door koper gestelde tekortkoming in de nakoming van de koopovereenkomst door verkoper geen sprake is.

Beslissinng

De vordering van kopers wordt afgewezen.


Bron: Rechtspraak.nl

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

‘as is, where is’-clausule

Volstaat een ‘as is, where is’-clausule, als een koper gebreken ontdekt? De koper spreekt de verkoper aan op grond van non-conformiteit en dwaling.

Verkoper komt geen beroep toe op ouderdoms- en niet-zelfbewoningsclausules

Koper vordert schadevergoeding van verkoper voor na overdracht van een woning gebleken lekkage. Gebrekkige staat van de leidingen belemmert naar objectieve maatstaven een normaal gebruik van de woning en was niet vooraf kenbaar voor koper.

Beroep op ouderdomsclausule mogelijk?

Een huiseigenaar (koper) stelt dat de verkoper onvolledig is geweest in zijn informatieverstrekking. Als verkoper dient men op te letten of er sprake is van 'nieuw' of 'vernieuwd' in de verkoopbrochure.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

5 mei 2023

Laatst gewijzigd

5 mei 2023

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.