Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiƫle dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
22 feb 2022 Nieuws

Oproep aan gedupeerden toeslagenaffaire

Zorgverzekeraars Nederland doet namens alle zorgverzekeraars een dringende oproep aan gedupeerden van de toeslagenaffaire met schulden aan zorgverzekeraars om zich te melden bij het centrale loket private schulden www.sbn.nl.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Anders lopen ze het risico dat de deurwaarder aanklopt. Zorgverzekeraars willen gedupeerde ouders van de toeslagenaffaire ontzien, maar door de privacyregels weten ze niet altijd wie gedupeerd is.

Het gaat om gedupeerden van de kinderopvangtoeslagenaffaire met schulden aan zorgverzekeraars uit de periode 1 januari 2006 tot 1 juni 2021 die de tegemoetkoming van 30.000 euro ontvingen. Om te voorkomen dat schuldeisers die vervolgens meteen opeisten, is een moratorium ingevoerd: uitstel van een jaar, waarin schuldeisers geen betaalachterstanden innen.

Op dit moment laat het kabinet onderzoeken of het moratorium wordt verlengd. Desondanks vinden zorgverzekeraars het verstandig dat gedupeerden zich melden bij het loket private schulden, dat nog maar kortgeleden (5 januari 2022) is geopend. Nog niet alle schulden zijn ingediend en afgehandeld.

Daardoor lopen gedupeerden de kans dat zorgverzekeraars schulden bij hen gaan invorderen, niet wetende dat ze gedupeerde zijn van de toeslagenaffaire. Daarom roepen de zorgverzekeraars deze gedupeerden op zich te melden bij www.sbn.nl en hun schulden in te dienen.

Oproep verzekeraars aan gedupeerden

Ben je gedupeerde van de kinderdagopvangtoeslagenaffaire en heb je je schulden bij je zorgverzekeraar uit de periode 1 januari 2006 tot 1 juni 2021 nog niet gemeld bij het loket private schulden op de website www.sbn.nl? Doe dit dan zo snel mogelijk. Want je zorgverzekeraar weet niet of je gedupeerde bent of niet (en kan dit in verband met privacyregels ook niet verifiëren). Als je je aanmeldt, betaalt de SBN je schulden uit die periode en voorkom je dat je zorgverzekeraar deze schulden bij je gaat vorderen.


Bron: Zorgverzekeraars Nederland

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2022. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.