Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
19 nov 2021 Nieuws

eHerkenning en het Bedrijfscertificaat

Digitaal Paspoort vervalt per 7 januari 2022
Adfiz, NVGA, Verbond van Verzekeraars en SIVI roepen alle ondernemingen in de verzekeringssector op om – mocht dit nog niet zijn gedaan – nú over te gaan van Digitaal Paspoort naar eHerkenning (voor medewerkers) en Bedrijfscertificaat (voor ondernemingen) en direct met deze middelen ervaring op te gaan doen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Sectorafspraak: urgentie geboden

Binnen de sector is in 2020 afgesproken dat verzekeraars, serviceproviders en financieel adviseurs de overstap uiterlijk eind 2021 hebben gemaakt. Dat betekent dat ondernemers in de verzekeringssector, mochten zij dit nog niet hebben geregeld, dus nog maar ruim een maand de tijd hebben. Urgentie is nu geboden. Het Digitaal Paspoort kan immers na 7 januari niet meer worden gebruikt.

Voor ondernemingen die gebruik maken van Aplaza geldt een aanvullende vereiste: zij dienen ook voor 7 januari het Bedrijfscertificaat aan te schaffen. Anders is het na 7 januari niet meer mogelijk om digitale documenten en berichten via Aplaza, dat ook gebruik maakt van het Digitaal Paspoort, op te halen via het softwarepakket van de financiële adviseur. Het Bedrijfscertificaat, ondersteunt door alle softwareleveranciers, is eenvoudig aan te schaffen en in een aantal stappen te activeren via de site van Aplaza.

 

Zie voor meer info: https://www.sivi.org/eherkenning/


Bron: SIVI

Lees ook…

Harde einddatum Digitaal Paspoort per 7 januari 2022

De verzekeringssector gaat als eerste private sector over op eHerkenning als veilig inlogmiddel. Na 7 januari 2022 kan het Digitaal Paspoort om veiligheidsredenen niet meer gebruikt worden.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

19 nov 2021

Laatst gewijzigd

19 nov 2021

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
???????KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.