Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiƫle dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
16 apr 2021 Nieuws

Consumenteninformatie depositogarantiestelsel

De Nederlandsche Bank, als uitvoerder van de Nederlandse Depositogarantie, gaat in samenwerking met de banken het Nederlandse publiek informeren over depositogarantie. Het doel is om de kennis over depositogarantie te vergroten.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Dit gebeurt met de nieuwe website voor het publiek www.depositogarantie.nl en korte video’s op sociale media die uitleg geven.

Sterke toename geld op betaal- en spaarrekeningen

Eind 2020 was bijna 560 miljard euro aan geld op betaal- en spaarrekeningen bij Nederlandse banken beschermd door de Nederlandse Depositogarantie. Dat is bijna  50 miljard euro meer dan een jaar eerder. Vergeleken met voorgaande jaren is de toename van de spaar- en betaaltegoeden bij banken exceptioneel hoog. De belangrijkste oorzaak hiervoor is de coronacrisis. Tegelijkertijd blijkt uit recent onderzoek dat veertig procent van de Nederlanders niet of nauwelijks op de hoogte is van depositogarantie.

Kennisniveau verhogen

Betere bekendheid met depositogarantie onder alle Nederlanders leidt tot meer vertrouwen in het financieel systeem en het vergroten van de financiële inclusiviteit. Uit recent onderzoek in opdracht van DNB blijkt echter dat vier op de tien Nederlanders niet of nauwelijks bekend is met depositogarantie. Het onderzoek laat bovendien zien dat het kennisniveau tussen verschillende groepen mensen in de samenleving verschilt.

 

Bron: DNB

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

15 apr 2021

Laatst gewijzigd

16 apr 2021

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.