Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
11 feb 2021 Nieuws

Rapport BKR Betalingsachterstanden consumptief krediet

Minister Hoekstra informeerde de Tweede Kamer over het vervolg van de ontwikkelingen op de consumptiefkrediet. Tevens is een onderzoeksrapport gepubliceerd over de effecten van de verlaging van de maximale kredietvergoeding.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Verlenging

Vorig jaar is vanwege de gevolgen van de coronacrisis de maximale kredietvergoeding op jaarbasis tijdelijk verlaagd van 14 naar 10 procent.
Hiermee wordt geborgd dat consumenten tegen lagere maandlasten geld kunnen lenen. De crisismaatregel wordt verlengd tot 1 september 2021.

Verlaging grens

Minister Hoekstra gaf tevens aan voornemens te zijn om de wettelijke verificatieplicht voor kredietverstrekkers te verlagen. Dit is het kredietbedrag waarboven een kredietverstrekker de financiële situatie van consumenten moet controleren. Hoekstra wil dat bedrag verlagen van 1.000 euro naar 250 euro om consumenten beter te beschermen bij het afsluiten van een klein krediet.

 

Bron: Rijksoverheid

Lees ook…

Tijdelijke verzwaring leennormen

Per 1 januari tot 1 april 2021 is een tijdelijke verzwaring van de leennormen van kracht om daarmee de periode tot invoering van de daadwerkelijke leennormen te overbruggen.

Kamervragen over doorlopend krediet

Minister Hoekstra gaf de Tweede Kamer antwoorden op Kamervragen over gedupeerde consumenten door wurgkredieten.

Besluit tijdelijke verlaging kredietvergoeding

Met dit besluit wordt de maximale kredietvergoeding, die in rekening mag worden gebracht door aanbieders van consumptief krediet, tijdelijk verlaagd in verband met de gevolgen van COVID-19, zoals aangekondigd in de brief aan de Tweede Kamer van 18 mei 2020. De opslag op de wettelijke rente wordt verlaagd van 12 procentpunten naar 8 procentpunten.

Koppeling rente op doorlopend krediet en marktrente

Consumenten mogen verwachten dat de rente op hun doorlopend krediet gedurende de looptijd van dat krediet in de pas zal blijven met de relevante marktrente. De Geschillencommissie van Kifid oordeelt in een gepubliceerde uitspraak in lijn met eerdere uitspraken van de Commissie van Beroep over rente op een doorlopend krediet.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

11 feb 2021

Laatst gewijzigd

11 feb 2021

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.