Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
28 aug 2019 Nieuws

Bijna helft Nederlanders kent hoogte eigen risico niet

Het afsluiten van een autoverzekering heeft voor de meeste consumenten klaarblijkelijk niet de hoogste prioriteit. Uit onderzoek van brancheorganisatie FOCWA blijkt immers dat bijna de helft van de particuliere autobezitters in Nederland geen benul heeft van de hoogte van het eigen risico.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

FOCWA-schadeherstelbedrijven ervaren het elke dag. Consumenten hebben schade aan hun auto, gaan naar een schadeherstelbedrijf, maar zijn zich niet of onvoldoende bewust over de hoogte van het eigen risico. Dat dit geen alleenstaand geval is blijkt uit een uitgebreid onderzoek van brancheorganisatie FOCWA dat is uitgevoerd door marktonderzoeksbureau EM Onderzoek. Maar liefst 49% van de particuliere autobezitters weet niet hoe hoog het eigen risico bij (ruit)schade aan hun voertuig is, of weet zelfs amper af van het bestaan van een eigen risico. Uit het onderzoek blijkt ook dat zelfs meer dan 55% van de jongeren geen flauw benul hebben van de hoogte van dit eigen risico.

Brancheorganisatie FOCWA vindt de resultaten van dit onderzoek zorgwekkend. Consumenten sluiten zelf hun autoverzekering af en kiezen daar dan ook de hoogte van hun eigen risico. Gezien de steeds complexer wordende voertuigen, met steeds meer rijhulpsystemen en sensoren, wordt het steeds belangrijker om autoschades te laten herstellen, want anders komt de verkeersveiligheid in gedrang. Het eigen risico mag daarbij volgens de brancheorganisatie niet de spelbreker zijn om deze schades niet dadelijk te laten herstellen. FOCWA roept consumenten dan ook om bij het afsluiten van een autoverzekering de inhoud van de polis goed door te nemen.

Bron: FOCWA

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

28 aug 2019

Laatst gewijzigd

28 aug 2019

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.