Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
28 aug 2019 Nieuws

Premie WA-verzekering dit jaar 11 procent duurder

Verzekeraars van auto's hebben de premie voor de aansprakelijkheidsverzekering (WA) dit jaar flink verhoogd. Volgens vergelijkingssite Autoverzekering.nl zijn consumenten met een gemiddeld bedrag van bijna 700 euro per jaar ruim 11 procent duurder uit dan een jaar eerder.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Volgens de vergelijkingssite is de laatste jaren sprake van een aanhoudende stijging van de premies. Sinds begin 2017 is de prijs van een WA-verzekering in doorsnee met ruim 21 procent gestegen.

Topman Frederik van der Veen van Autoverzekering.nl merkt op dat WA-premies voor verzekeraar doorgaans minder opleveren dan het bedrag dat jaarlijks wordt uitgekeerd aan consumenten. Om dit gat te dichten moeten de prijzen flink omhoog. Dat zou onder meer De Nederlandsche Bank (DNB) eerder hebben betoogd. 'Het lijkt erop dat verzekeraars dit gat langzaamaan proberen te dichten', aldus Van der Veen.

WA beperkt casco- en WA volledig casco-verzekeringen gedaald

De premies van WA beperkt casco- en WA volledig casco-verzekeringen daalden dit jaar juist respectievelijk 3,1 en 1,4 procent. Volgens Van der Veen zal de daling naar verwachting niet verder doorzetten, mede vanwege de stijging van het aantal autodiefstallen van met name relatief nieuwe auto's dit jaar.

Bron: ANP

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

28 aug 2019

Laatst gewijzigd

28 aug 2019

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.