Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
5 aug 2019 Nieuws

Rechter in voorlopige voorziening: bemiddelingskosten verboden, last toch opgeschort

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is opgetreden tegen een aantal huurbemiddelaars die nog steeds onterechte bemiddelingskosten rekenen aan huurders. Met het opleggen van een last onder dwangsom wil de ACM deze bedrijven dwingen hiermee te stoppen. Een van de huurbemiddelaars verzocht de rechter met een voorlopige voorziening de opgelegde last op te schorten.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De rechter heeft in deze zaak beslist dat, hoewel deze bemiddelaar inderdaad ten onrechte bemiddelingskosten rekent aan huurders, de last toch moet worden opgeschort. Volgens de rechter heeft de ACM niet voldoende onderbouwd waarom zij tegen dit bedrijf is opgetreden terwijl er ook concurrerende huurbemiddelaars in dezelfde regio zijn die nog steeds verboden bemiddelingskosten rekenen. De rechter schorst de last die de ACM aan dit bedrijf oplegde tot zes weken nadat de ACM een besluit op bezwaar heeft genomen in deze zaak.

De ACM zal spoedig een besluit op bezwaar nemen in deze zaak waarin zij de gevolgde aanpak in de huurbemiddelingszaken verder zal onderbouwen.


Bron: ACM

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Terugbetalen bemiddelingskosten huurder

De kantonrechter van de rechtbank beslist dat een bemiddelaar van huurwoningen aan een huurder de bemiddelingskosten moet terugbetalen. De prijs voor de bemiddeling was opgenomen in algemene voorwaarden, maar niet duidelijk was waarvoor de huurder precies moest betalen.

Hoge Raad: uitspraak prejudiciële vragen bemiddelingskosten verhuurmakelaars

Verhuurmakelaars mogen geen bemiddelingskosten aan woningzoekenden vragen die hun woning zelf hebben gevonden op de website van de bemiddelaar, wanneer zij tegelijkertijd voor de verhuurder werken. Dit blijkt uit een uitspraak van de Hoge Raad.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

5 aug 2019

Laatst gewijzigd

5 aug 2019

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.