Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
13 feb 2018 Nieuws

Terugbetalen bemiddelingskosten huurder

De kantonrechter van de rechtbank beslist dat een bemiddelaar van huurwoningen aan een huurder de bemiddelingskosten moet terugbetalen. De prijs voor de bemiddeling was opgenomen in algemene voorwaarden, maar niet duidelijk was waarvoor de huurder precies moest betalen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De kantonrechter vindt dat die voorwaarde niet redelijk is. De bemiddelaar kan daardoor geen beroep meer doen op die voorwaarde.

Niet te laat met eis

De bemiddelaar heeft nog gezegd dat de huurder te laat was met zijn eis, maar dat is niet zo. Omdat het niet langer dan 5 jaar is geleden dat de huurder de bemiddelingskosten heeft betaald, moet de bemiddelaar de bemiddelingskosten en de administratiekosten aan de huurder terugbetalen.

Lees hier de volledige uitspraak:
    ECLI:NL:RBGEL:2017:5904
    ECLI:NL:RBGEL:2018:557

 

Bron: Rechtspraak.nl

Lees ook…

Kamervragen verhuurmakelaars en huurwoningen

Minister K.H. Ollongren heeft gereageerd op Kamervragen over het bericht dat de consument nog steeds ten onrechte kosten betaalt aan verhuurmakelaars. Ook wordt gereageerd op Kamervragen over het bericht ‘Studentensteden sturen brandbrief over huisjesmelkers’ en "huurwoningen zijn vaak onbetaalbaar voor mensen met een middeninkomen".

Hoge Raad: uitspraak prejudiciële vragen bemiddelingskosten verhuurmakelaars

Verhuurmakelaars mogen geen bemiddelingskosten aan woningzoekenden vragen die hun woning zelf hebben gevonden op de website van de bemiddelaar, wanneer zij tegelijkertijd voor de verhuurder werken. Dit blijkt uit een uitspraak van de Hoge Raad.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

13 feb 2018

Laatst gewijzigd

13 feb 2018

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.