Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
5 mrt 2019 Nieuws

Maak eigenbouw betaalbaar voor middeninkomens

De rapportage beschrijft oplossingen voor financieringsproblemen waarmee bewoners in coöperatief of collectief verband (CPO-projecten) worden geconfronteerd als zij samen hun eigen woning willen realiseren in nieuwbouw, verbouw of transformatie.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Starterslening

Vooral voor middeninkomens biedt collectieve eigenbouw de mogelijkheid om voor een (betaalbare) woning in aanmerking te komen. De prijs van een  zelfgebouwde woning via een CPO is doorgaans een stuk lager dan bouw via een projectontwikkelaar of koop op de woningmarkt.
Echter CPO-initiatieven komen in deze groep vaak niet of slechts moeizaam tot stand doordat aspirant deelnemers worden geconfronteerd met financiële belemmeringen.

De eerste belemmering is dat zij de woning niet kunnen financieren. Met een inkomen tussen € 30.000 en 45.000 zijn de meeste nieuwbouwwoningen onbereikbaar. Een Starterslening kan het gat dichten tussen de eigen financieringscapaciteit en de benodigde investering.

De tweede belemmering is dat starters met deze inkomens doorgaans moeite hebben om de relatief hoge kosten van de voorbereidingsfase (€ 15.000-20.000) voor te schieten. Banken verstrekken in deze fase namelijk geen hypotheek of een voorschot daarop. Een voorfinancieringsregeling kan deze
drempel wegnemen.

 

Bron: Rijksoverheid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

5 mrt 2019

Laatst gewijzigd

5 mrt 2019

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.