Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
25 sep 2018 Nieuws

Echtscheiding uit 2010, overwaarde nog niet betaalt aan ex-partner

Een ex-partner vordert de afwikkeling van de huwelijksvermogensrechtelijke gevolgen van de echtscheiding van partijen in 2010.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De rechtbank heeft de vrouw in een tussenvonnis (22 november 2017) aangezegd zich uit te laten over de vraag of zij financieel in staat is de man uit te kopen. De vrouw heeft in haar nadere akte (die dateert van circa negen maanden na dit tussenvonnis) gesteld dat zij druk doende is de financiering van de woning te regelen en dat zij hoopt op korte termijn uitsluitsel daaromtrent te verkrijgen.

Beslissing

De rechtbank begrijpt hieruit dat de vrouw de financiering nog steeds niet rond heeft. Gelet op deze onzekerheid, en mede in acht genomen dat de vrouw al geruime tijd weet dat zij de man moet uitkopen (de dagvaarding van de man dateert van 28 september 2016), zal de rechtbank bepalen dat de vrouw de €88.697,58 moet betalen binnen één maand na de datum van onderhavig vonnis en dat anders de woning verkocht moet worden aan een derde.


Bron: Rechtspraak.nl

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Gezondheid relevant voor opschorten verdeling boedel na echtscheiding?

Op 15 februari 2012 is de echtscheiding uitgesproken door de rechtbank Overijssel. Tijdens de echtscheidingsprocedure heeft geen verdeling plaatsgevonden. De vertrokken ex-partner is nog niet uit de hoofdelijke aansprakelijkheid ontslagen.

Moet ex-partner meewerken aan verkoop woning?

De voorzieningenrechter heeft een uitspraak gedaan in een kort geding. Partijen waren overeengekomen de woning te verkopen, maar een verkoop mislukte doordat geen overeenstemming bereikt werd over de koopsom.

Ontruiming voormalige gemeenschappelijke woning

In een kort geding heeft een voorzieningenrechter een uitspraak gedaan over een vordering van 'eiser' om zijn ex-partner te veroordelen tot ontruiming van hun voormalige gemeenschappelijke woning.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

25 sep 2018

Laatst gewijzigd

25 sep 2018

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.