MijnFintool

Nieuws

Tijdelijke subsidieregeling ontwikkeladvies vijfenveertigplussers

Op 5 december 2017 is de Tijdelijke subsidieregeling ontwikkeladvies vijfenveertigplussers in werking getreden. Het doel van de gesubsidieerde ontwikkeladviezen is het bewustzijn over de noodzaak van reflectie op de loopbaan te stimuleren bij oudere werkenden in een geselecteerd aantal beroepsgroepen, die nog niet concreet met ontslag, werkloosheid of arbeidsongeschiktheid bedreigd zijn.

Uit de vragen die bij de uitvoering van de regeling zijn binnengekomen blijkt er behoefte aan verduidelijking van de beroepen die gerekend kunnen worden tot de beroepsgroepen en doelgroep waarvoor de regeling open staat. Het geven van een eenduidige omschrijving van beroepen is lastig omdat er onder beroepsbenamingen in het dagelijks gebruik een groot aantal verschillende onderliggende beroepen vallen die breder zijn dan met de regeling beoogd.

Er is daarom voor gekozen om met bijlage 2A de doelgroep van de regeling nader te specificeren. Tevens is gebleken dat de beroepsgroep, genoemd in artikel 2, tweede lid, onderdeel a (administratief- en secretarieel personeel, assistenten en managementassistenten) door de toevoeging ‘administratief’ veel breder geïnterpreteerd werd dan bij de totstandkoming van de regeling is beoogd. De benaming is aangepast om deze beter te laten aansluiten bij de met de regeling beoogde doelgroep. Administratieve, financieel/boekhoudkundige- en salaris- en personeelsfuncties behoren niet tot de doelgroep. Hierbij zijn de in de toelichting bij de regeling genoemde selectiecriteria gehanteerd. Tevens zijn voor enkele beroepsgroepen werkenden in de sector Rijk en de sector zorg & welzijn uitgesloten van deelname omdat er voor hen reeds vergelijkbare instrumenten beschikbaar zijn.

In de toelichting op de oorspronkelijke regeling is aangegeven dat de mogelijkheid bestond om gedurende de looptijd van de regeling nog enkele beroepsgroepen toe te voegen. Dat wordt met deze wijziging gedaan t.a.v. werkenden in het primair onderwijs en werkenden in het middelbaar beroepsonderwijs. Ook hierbij zijn de in de toelichting bij de regeling genoemde selectiecriteria gehanteerd. Over deze uitbreiding heeft afstemming met de betreffende sectoren en de Stichting van de Arbeid plaatsgevonden. Voor beide sectoren is in overleg met de sectoren eveneens een subsidieplafond van € 1.500.000 vastgesteld.

Bijlage 2A (download) geeft de nadere omschrijving van de doelgroepen.


Bron: Rijksoverheid

Modules & dossiers

Opvoerdatum

05 apr 2018

Laatst gewijzigd

05 apr 2018

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel

Reageren? Graag eerst inloggen.

Permanent Actueel met Fintool?

Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.
Lees verder

Fintool bv © 2003/2025. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.

1
1