Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
13 dec 2017 Nieuws

Provisietransparantie schadeverzekeringen

De Consumentenbond heeft de minister van Financiën gevraagd een verplichting voor een actieve informatieplicht voor bemiddelaars in schadeverzekeringen in de wet op te nemen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

In 2018 wordt een nieuwe Europese richtlijn, de Insurance Distribution Directive, ingevoerd die onder andere regels stelt voor de manier waarop financiële dienstverleners consumenten informeren. De richtlijn stelt dat financieel dienstverleners transparant moeten zijn over de wijze van beloning en - wanneer consumenten erom vragen - ook over de hoogte.

AFM

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft voorgesteld om in Nederland een stap verder te gaan en in de invoeringswet voor de richtlijn vast te leggen dat bemiddelaars in schadeverzekeringen altijd inzicht moeten geven in de hoogte van de provisies, dus niet alleen als de klant er om vraagt. De Consumentenbond steunt het pleidooi van de toezichthouder.

 

Bron: Consumentenbond

Lees ook…

AFM pleit voor provisietransparantie schadeverzekeringen

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft gereageerd op de consultatie van het Besluit implementatie richtlijn verzekeringsdistributie door het ministerie van Financiën. De AFM pleit in de consultatiereactie onder meer voor actieve transparantie over de hoogte van de provisie bij schadeverzekeringen.

Consultatiereactie AFM op de nieuwe Europese Richtlijn Verzekeringsdistributie

Op 23 februari 2018 treedt de Europese Richtlijn Verzekeringsdistributie, Insurance Distribution Directive (IDD) in werking. Deze richtlijn vervangt de huidige Richtlijn Verzekeringsbemiddeling (IMD). De IDD heeft betrekking op adviseurs, bemiddelaars in verzekeringen, (her)verzekeraars en bedrijven die verzekeringen als aanvulling op een product of dienstverlening verkopen (zoals bijvoorbeeld autoverhuurbedrijven en reisorganisaties).

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

13 dec 2017

Laatst gewijzigd

13 dec 2017

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.