Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
1 nov 2017 Nieuws

Verzekeraar handelde onrechtmatig bij afspraken over beleggingsverzekering

Het gerechtshof in 's-Hertogenbosch heeft beslist dat een verzekeraar aan een klant een aantal kosten moet terugbetalen die ten onrechte zijn ingehouden bij een beleggingsverzekering. Volgens het hof heeft de verzekeraar onrechtmatig gehandeld bij de afspraken over die kosten. Bovendien moet de verzekeraar de polis kosteloos beëindigen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De klant sloot op 1 december 1991 een beleggingsverzekering af met een looptijd van 72 jaar. Deze verzekering was bedoeld als 'spaarpot' voor zijn dochter.
De verzekeraar hield voor deze verzekering kosten in. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om polis- en administratiekosten en de zogenoemde kosten 'verschil verkoop/biedkoers'. De klant was hierover naar eigen zeggen niet geïnformeerd bij het aangaan van de beleggingsverzekering. Deze kosten stonden verhuld vermeld in de algemene voorwaarden.

Onrechtmatig

De rechtbank heeft eerder de vordering van de klant afgewezen. Het hof komt tot een ander oordeel en vindt dat de verzekeraar onrechtmatig heeft gehandeld door een aantal kosten in rekening te brengen waarvan de verzekeraar moest weten dat de klant deze kosten niet had geaccepteerd als de klant goed had begrepen waar het over ging. Volgens het hof moet de verzekeraar deze teveel betaalde kosten aan de klant teruggeven en binnen 2 weken de polis beëindigen zonder daarvoor kosten in rekening te brengen.

Uitspraak: ECLI:NL:GHSHE:2017:4682

Bron: Rechtspraak.nl

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.