Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
5 sep 2017 Nieuws

Samenvattend rapport Zorgverzekeringswet 2016

NZa pleit ervoor dat zorgverzekeraars zich actiever moeten opstellen bij complexe zorgvragen of wachttijdproblematiek. Dus niet alleen voldoende zorg inkopen, maar ook inzicht verkrijgen in wat er speelt in de markt door actief contact te onderhouden met zorgaanbieders. Is er genoeg passend zorgaanbod? Wat zijn de actuele wachttijden? Bied je voldoende budget aan zorgaanbieders om de continuïteit van zorg te garanderen?
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Zorgplicht

Op grond van de Zvw moet de zorgverzekeraar zijn verzekerden de benodigde zorg leveren of vergoeden. Zo nodig moet hij voor hen bemiddelen voor zorg. Dit is de zorgplicht van de zorgverzekeraar, een van de belangrijkste waarborgen in ons zorgstelsel. De zorgplicht uitvoeren is een van de kerntaken van zorgverzekeraars. Over het algemeen voeren zorgverzekeraars dit goed uit en krijgen verzekerden de zorg die ze nodig hebben.

Download: "Samenvattend rapport Zorgverzekeringswet 2016" (pdf, 42 pagina's)

 

Bron: Rijksoverheid / NZa

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Wet toetreding zorgaanbieders

Aan de Tweede Kamer is een wetsvoorstel toegezonden. Het betreft regels in verband met de uitbreiding van het toezicht op nieuwe zorgaanbieders (Wet toetreding zorgaanbieders).

Geen vervroeging bekendmaking zorgpremies nieuwe jaar

Minister Schippers heeft in een Kamerbrief gereageerd op eerdere verzoeken om de premies voor het nieuwe verzekeringsjaar door zorgverzekeraars voor Prinsjesdag bekend te laten maken.

Vanwege de gewijzigde zorgpremies na Prinsjesdag wordt het gepresenteerde koopkrachtbeeld direct bijgesteld. Vandaar de vraag om vervroeging van de publicatie van de tarieven.

Gaat zorgpremie 2018 stijgen?

Minister Schippers (VWS) heeft antwoord gegeven op Kamervragen over het bericht dat door een tegenvaller van 400 miljoen de zorgpremie gaat stijgen.

Rapportage signalen zorgfraude 2016

Het Informatie Knooppunt Zorgfraude (IKZ) is een samenwerkingsverband van negen organisaties die een taak hebben op het gebied van controle, toezicht en opsporing binnen de zorgsector.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

5 sep 2017

Laatst gewijzigd

5 sep 2017

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.