Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
4 sep 2015 Nieuws

Kifid: Aflosnota en boeterente

In een Kifid uitspraak wordt een adviseur aansprakelijk gesteld vanwege het tekort schieten in de uitoefening van de verleende opdracht tot advies en bemiddeling (oversluiting hypotheek).
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Lees hier de volledige uitspraak (pdf, 4 pagina's)

Vanwege vakantie van de consument, is transport na de uiterste geldigheidsdatum gepland. "De adviseur heeft hierop telefonisch Consument aangegeven dat de gegeven termijn (vóór 12 september 2014) mogelijk voor de notaris niet haalbaar zou zijn en stelde voor de akte op 22 september 2014 te laten passeren. Consument is met dit voorstel akkoord gegaan nadat de adviseur desgevraagd had aangegeven dat het verstrijken van de deadline van de aflosnota met enkele dagen “geen probleem zou zijn”.

"4.3
De Commissie stelt verder vast dat Consument het advies van de adviseur eerst opvolgde nadat deze hem verzekerde dat het laten verstrijken van de meer genoemde termijn tot geen problemen zou leiden. Dit terwijl van een redelijk bekwame en redelijk adviseur verwacht mag worden dat hij bekend is met de gevolg en en mogelijke risico’s van een dergelijk advies."

 

Bron: Kifid

 

 

 

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

4 sep 2015

Laatst gewijzigd

4 sep 2015

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.