Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
30 jan 2014 Nieuws

Bouwdepot nieuwbouw en aflosschema

Relatie koopt nieuwbouw, heeft geen 'overgangshypotheek'. Wanneer moet de aflossing voor een hypotheek voor nieuwbouw starten (lening vallend onder BP2013 regels, niet overgangsrecht). Direct vanaf het afsluiten van de lening of pas wanneer een bouwdepot volledig is benut?
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!
Zodra de lening is afgesloten (passering bij notaris) begint de termijn van 360 maanden waarbinnen de lening moet zijn afgelost, te lopen. In de praktijk houdt dit in dat relatie nog niet in de woning kan wonen, maar wel bezig is met aflossen.

 

Lees ook…

Nieuwbouw, hypotheek volledig annuïtair aflossen?

Een relatie van ons gaat nieuwbouw kopen, maar heeft op dit moment reeds een koopwoning (met naar verwachting overwaarde). Wordt de nieuwe hypotheek (€200.000) dan (volledig) annuïtair? Huidige hypotheek €100.000 met verwachte overwaarde van €25.000

Besluit bouwrente (reparatiewetgeving)

In een eerder artikel is aangegeven dat de bouwrente die verschuldigd was bij nieuwbouw na tekenen van de koopovereenkomst niet aftrekbaar was. Dit omdat er geen annuïtaire lening met de aannemer overeengekomen was. Blok heeft toen aangegeven dat dit een ongewenste weeffout in de wetgeving was en dat er een correctie zou volgen. Dit is in een 'Besluit bouwrente' vastgelegd.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

29 jan 2014

Laatst gewijzigd

30 jan 2014

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.