Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
12 mei 2009 Nieuws

Uitgebreide Woonlastenfaciliteit voor betalingsproblemen in werking

Zoals al eerder aangekondigd gaat de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) huishoudens met betalingsproblemen de mogelijkheid bieden om een betalingspauze van de hypotheek mee te financieren.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Huishoudens die hun woning hebben gefinancierd met NHG en die als gevolg van werkloosheid hun hypotheeklasten niet meer volledig kunnen betalen, mogen hun betalingsachterstand laten oplopen tot een bedrag van maximaal 9% van de lening. Het WEW zal voor deze betalingsachterstanden borg staan. Voorwaarde voor de toepassing van de Woonlastenfaciliteit is dat deze huishoudens op basis van het actuele inkomen naar draagkracht blijven betalen. De Woonlastenfaciliteit kan ook worden toegepast bij betalingsproblemen als gevolg van echtscheiding, arbeidsongeschiktheid en het overlijden van de partner. Door eigenaar bewoners meer tijd te geven om een betalingsprobleem op te lossen wordt beoogd een eventuele gedwongen verkoop met verlies te voorkomen., aldus de stichting.

 
Tijdelijke verhuur
Een andere maatregel is dat het WEW onder een aantal voorwaarden zal toestaan dat te koop staande woningen die zijn gefinancierd met NHG tijdelijk worden verhuurd. Een belangrijke voorwaarde is dat de desbetreffende gemeente hiervoor op basis van de Leegstandswet toestemming heeft verleend. Ook de geldgever moet instemmen met de tijdelijke verhuur van de woning.
 
Verplichte insolventieverzekering bij nieuwbouw
Bij de verstrekking van NHG voor nieuwbouwwoningen zal vanaf 1 juli 2009 als extra voorwaarde worden gesteld dat sprake is van een insolventieverzekering. Op basis hiervan krijgt de koper van een woning de zekerheid dat de woning adequaat wordt gerealiseerd ook bij een eventueel faillissement van de aannemer.
 
Bron: NHG, 12-05-2009
 

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

12 mei 2009

Laatst gewijzigd

12 mei 2009

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.