Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
11 mei 2009 Nieuws

'Verhoging Nationale Hypotheek Garantie helpt woningmarkt'

Een verhoging van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) zou de woningmarkt weer op gang brengen zonder dat dit de borg staande overheden met veel grotere risico's opzadelt. Dat stellen twee Maastrichtse economen, Piet Eichholtz, hoogleraar Real Estate Finance en zijn promovendus Mathijs Cosemans in een binnenkort te publiceren onderzoek.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Volgens Het Financieele Dagblad stellen de onderzoekers dat het kabinet met een gerust hart de regeling kan nverruimen, onder meer omdat bij duurdere huizen de NHG relatief minder vaak hoeft uit te keren. Deze conclusie is in lijn met het eerdere pleidooi van de bouw- en woningmarkt om de NHG-grens op te trekken naar 350.000 euro.

 
De regering voelt weinig voor verhoging. En met name de Vereniging van Nederlandse Gemeenten verzet zich tegen uitbreiding van de regeling, omdat de NHG-premies te laag zouden zijn en de risico's voor gemeenten te groot. In april heeft het kabinet echter besloten dat het Rijk vanaf 2011 de NHG-risico's van gemeenten overneemt.
 
Bron: Het Financieele Dagblad, 11-05-2009
 

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

11 mei 2009

Laatst gewijzigd

11 mei 2009

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.