Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
 
12 sep 2018 Nieuws

Rentewijziging? Zorg voor controles!

Consument stelt dat een hypotheekadviseur heeft verzuimd bij de bank te rappelleren of bij Consument na te vragen wat de stand van zaken was ten aanzien van het verzoek tot rentewijziging.
23 jul 2018 Nieuws

Consumenten met hypotheek- of pensioengebonden beleggingsverzekering geactiveerd

Alle verzekeraars voldoen nu aan de wettelijke activeringsplicht voor hun klanten met een hypotheek- of pensioengebonden beleggingsverzekering. Eind 2017 constateerde de Autoriteit Financiële Markten (AFM) dat twee aanbieders nog niet alle juiste stappen hadden gezet. Ook die partijen voldoen inmiddels aan hun wettelijke activeringsplicht.
9 jul 2018 Nieuws

Kifid: vervaldatum groene kaart

Consument heeft Tussenpersoon verzocht haar autoverzekering op te zeggen per 28 januari 2017. Op 27 februari 2017 heeft de RDW geconstateerd dat de auto van Consument niet verzekerd is. Consument vordert dat Tussenpersoon wordt veroordeeld tot vergoeding van de boete van 409 euro. De Commissie is van oordeel dat Tussenpersoon toerekenbaar tekort is geschoten in de nakoming van zijn zorgplicht richting Consument.
25 jul 2017 Nieuws

Zorgplicht bij verstrekken hypotheek

De rechtbank Midden Nederland heeft een uitspraak gedaan bij een geschil tussen een (voormalige) huiseigenaar en een geldverstrekker.
Volgens consument heeft de geldverstrekker haar zorgplicht geschonden door bij het verstrekken van de Hypotheek niet te adviseren of verplichten om de einddatum van zijn AOV te verlengen tot de leeftijd van 65 jaar en door te verzuimen om binnen drie jaar na het verstrekken van de financiering, de financiële situatie van consument opnieuw te beoordelen, zoals gedragsregel 7 (gedragscode van de geldverstrekker) voorschrijft.
7 sep 2016 Nieuws

VEH: Nazorg hypotheekadviseur kan beter

Slechts 55% van de huizenkopers is tevreden over de dienstverlening van zijn hypotheekadviseur nadat de hypotheek is afgesloten. Voor bijna de helft is de grootste ergernis dat de adviseur in de jaren daarna niets meer van zich laat horen, ook niet als de maandlasten door de lage rente omlaag kunnen of als het verstandig kan zijn om de hypotheek aan te passen op nieuwe wet- en regelgeving (zie rapport).
25 aug 2016 Nieuws

Kifid: Adviseur mag alleen aanvullende nazorg apart aan de klant in rekening brengen.

Een financieel adviseur mag nazorg in rekening brengen die uitgaat boven de uit de Wft ontstane zorgplicht meent de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid).
28 okt 2015 Nieuws

Verzekeraars moeten door AFM getoetste cijfers bekend maken

Verzekeraars laten goede vorderingen zien bij het helpen van klanten met een beleggingsverzekering en het informeren over de mogelijkheden om alsnog zo veel als mogelijk hun oorspronkelijk beoogde doel te realiseren. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) constateert in haar rapport Nazorg beleggingsverzekeringen echter dat op een aantal onderdelen extra inspanning en aandacht noodzakelijk is.
24 aug 2015 Nieuws

Definitieve versie AmvB Beleggingsverzekeringen naar Tweede Kamer.

Op 20 augustus 2015 heeft minister Dijsselbloem, ter infomatie, de definitieve versie van de Algemene maatregel van Bestuur Belgeggingsverzekeringen naar de Tweede Kamer verzonden. Deze AmvB is gepubliceerd in het Staatsblad op 17 juli jl. en in werking is getreden op 18 juli jl.
18 jun 2015 Nieuws

VEH: Hypotheekadviseur toont te weinig initiatief

Huiseigenaren moeten tijdens de looptijd van de hypotheek kunnen rekenen op adequate en alerte nazorg van hun hypotheekadviseur. Veel adviseurs maken die verwachting helaas niet waar. Dit stelt Vereniging Eigen Huis naar aanleiding van een eigen onderzoek (zie download).
27 mrt 2015 Nieuws

Uitgebreide reactie kamervragen nazorg beleggingsverzekeringen

Minister Dijsselbloem van Financiën heeft de Tweede Kamer de antwoorden op de schriftelijke vragen gestuurd die de Tweede Kamer heeft gesteld over de AMvB nazorg beleggingsverzekeringen.
Getoond 1 tot 10 van 18. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.