Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
 
7 sep 2017 Nieuws

Landelijke najaarscampagne Over-op-IBAN

Vanaf 1 februari 2014 heeft Europa één gezamenlijke betaalmarkt (SEPA) waarin we overal op dezelfde manier betalen met de euro. Alle rekeningnummers worden vervangen door internationale rekeningnummers (IBAN). Zonder dat het grote publiek het echt merkt, voltrekt zich met de overgang naar SEPA achter de schermen de grootste technische verandering sinds het bestaan van ons betalingsverkeer.
22 feb 2017 Nieuws

Reactie op petitie inzake de invoering van naam/bankrekeningnummer-controle bij banken

Minister J.R.V.A. Dijsselbloem heeft gereageerd op de petitie van AVROTROS Opgelicht inzake de invoering van naam/bankrekeningnummer-controle bij banken.

De petitie roept op om te onderzoeken of naam/rekeningnummer-controle haalbaar is. Volgens de vaste commissie pleiten de initiatiefnemers er daarnaast voor om banken te wijzen op hun zorgplicht om klanten te beschermen tegen mensen die onder valse voorwendselen hen geld afhandig willen maken.
8 feb 2017 Nieuws

IBAN-Naam Check komt er aan

Om hun klanten nog beter te bedienen, voeren Nederlandse banken in de loop van 2017 de IBAN-Naam Check in. Deze innovatieve dienst controleert bij internetbankieren en mobiel bankieren de naam van de begunstigde die door de klant wordt ingevoerd bij een overboeking. De check helpt bankklanten om zichzelf te beschermen tegen fraude met rekeningnummers en om verkeerde overboekingen te voorkomen.
3 feb 2017 Nieuws

Kamervragen vereenvoudigen van overstappen naar een andere bank

Minister Dijsselbloem heeft de Tweede Kamer een brief gestuurd waarin hij reageert op vragen en opmerkingen van de vaste Kamercommissie voor Financiën in een schriftelijk overleg over het vereenvoudigen van overstappen naar een andere bank.
27 jan 2017 Nieuws

Onderzoek door banken naar verkeerde overboekingen

Betaalvereniging Nederland heeft op 25 januari met de Consumentenbond de uitkomsten van het onderzoek naar onverschuldigde betalingen besproken. In 2015 is de Betaalvereniging met de Consumentenbond overeengekomen om te onderzoeken hoe vaak consumenten in 2016 gebruik maakten van de Procedure Onverschuldigde Betaling (POB) en wat de redenen daarvoor waren.
8 jul 2016 Nieuws

Onderzoeksrapporten overstappen naar een andere bank

Minister Dijsselbloem heeft de Tweede Kamer een Kamerbrief en vijf onderzoeksrapporten over het overstappen naar een andere bank met behoud van bankrekeningnummer toegezonden.
24 mei 2016 Nieuws

Kamervragen foutieve overboeking

Minister J.R.V.A. Dijsselbloem heeft antwoord gegeven op Kamervragen over foutieve overboekingen.
18 dec 2015 Nieuws

Opnieuw Kamervragen IBAN-gebruik

Minister Dijsselbloem van Financiën heeft de Tweede Kamer antwoorden gestuurd op Kamervragen over verkeerde overboekingen en verkeerd IBAN-gebruik. De minister schrijft dat de Betaalvereniging heeft toegezegd vanaf 1 januari in kaart te zullen brengen wat de aard en aantallen zijn van overboekingen naar een ander IBAN dan de betaler bedoeld had.
26 nov 2015 Nieuws

Verkeerde overboekingen door tikfouten in IBAN nagenoeg uitgesloten

De Consumentenbond stelt dat consumenten veel verkeerde overboekingen doen omdat er door de banken niet wordt gecontroleerd of de naam en het IBAN-rekeningnummer van de begunstigde met elkaar overeenkomen.
5 okt 2015 Nieuws

IBAN-omnummertool nu ook als app beschikbaar

Naast de website is er nu ook een overopIBAN-app voor het omzetten van oude rekeningnummers naar nieuwe Nederlandse IBAN-rekeningnummers.
Getoond 1 tot 10 van 14. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.