Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
27 mei 2019 Nieuws

Wet aandelen aan toonder en Wet uitbreiding meldplichten aandeelhouders

De 'Wet aandelen aan toonder' die regelt dat papieren aandelen aan toonder worden afgeschaft voor niet-beursgenoteerde vennootschappen treedt per 1 juli 2019 in werking. Doel van de maatregel is te voorkomen dat deze stukken worden misbruikt voor financiering van terrorisme, of voor belastingontduiking en witwassen.
12 apr 2018 Nieuws

Wetsvoorstel over aandelen aan toonder

Papieren aandelen aan toonder worden afgeschaft voor niet-beursgenoteerde vennootschappen. Straks kunnen aandelen aan toonder alleen nog via een effectenrekening worden verhandeld. Daardoor zijn de houders van deze aandelen niet langer anoniem.
2 mei 2016 Nieuws

Teruggaaf Nederlandse dividendbelasting voor niet-Nederlandse aandeelhouders

Aandeelhouders die niet in Nederland wonen of gevestigd zijn en waarbij Nederlandse dividendbelasting voor portfolioaandelen is ingehouden, kunnen binnenkort deze Nederlandse dividendbelasting terugvragen.
9 feb 2016 Nieuws

Kamer voor het notariaat: externe grootaandeelhouders in notarispraktijk niet toegestaan

Nationale Notaris is een marktinitiatief van NNH, waaraan ongeveer 50 zelfstandige notariskantoren deelnemen (die naar buiten treden onder dezelfde naam: Nationale Notaris).
30 jul 2015 Nieuws

Kifid: zorgplicht assurantietussenpersoon

In een Kifid uitspraak wordt een consument in het ongelijk gesteld voor zijn klacht doordat de consument de adviseur niet, of niet volledig heeft geïnformeerd over de wijziging in zijn arbeidssituatie. Het ontbreken van een zakelijke rubriek op de rechtsbijstandverzekering valt de adviseur dan ook niet te verwijten.
7 jan 2014 Kennis

Fictief loon

30 aug 2012 Nieuws

AFM publiceert Leidraad voor Aandeelhouders

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de Leidraad voor Aandeelhouders gepubliceerd. Deze vervangt de Voorlichtingsbrochure voor Aandeelhouders.
28 aug 2012 Nieuws

'Aandeelhouder heeft niks in te brengen'

‘De Nederlandse aandeelhouder is onschuldig aan de crisis.' Dat is de mening van, oud-VEB-directeur Peter Paul de Vries, woensdag tegenover de commissie-De Wit.
28 aug 2012 Nieuws

Aandeelhouders akkoord over splitsing ING

De aandeelhouders van ING hebben de voorgenomen splitsing van het bedrijf in een bank- en verzekeringstak goedgekeurd, zij het tegen hun zin. Tijdens de bijzondere vergadering van aandeelhouders (bava) stemde een overgrote meerderheid van de aanwezige aandeelhouders vóór het voorstel van de directie.
27 aug 2012 Nieuws

Kabinet wil rol aandeelhouders beter regelen

De regering wil de invloed van aandeelhouders bij beursgenoteerde bedrijven beter regelen. Zo moeten aandeelhouders met een belang van meer dan 3 procent aangeven wat hun bedoelingen zijn met de onderneming. Dat staat in een wetsvoorstel dat deze week naar de Tweede Kamer is gestuurd.
Getoond 1 tot 10 van 14. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.