Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
 
11 mei 2018 Nieuws

Ontwerpwijziging Bouwbesluit 2012

Deze ontwerpwijziging van het Bouwbesluit 2012 voert een zogenoemde label C-verplichting voor kantoren in.
31 aug 2012 Nieuws

Kantoorruimte zonder toilet geen zelfstandig WOZ-object

De rechtbank in Den Haag heeft onlangs zes WOZ-beschikkingen naar de prullenbak verwezen vanwege het ontbreken van een toilet in kantoorruimtes. Volgens de rechter was hier geen sprake van zelfstandige WOZ-objecten.
28 aug 2012 Nieuws

"AFM en DNB hebben geen verstand van vastgoed"

De oproep van de AFM en DNB om meer openheid te geven over de taxaties van kantoren, bedrijfsruimte en winkelcentra werkt averechts. Volgens Marco Hekman van vastgoedmakelaar en -taxateur CBRE, een van de grootste adviesbureaus voor commercieel vastgoed ter wereld, duidt die oproep op een gebrek aan vastgoedkennis bij de toezichthouders.
28 aug 2012 Nieuws

NMa vindt sloop kantoren oneigenlijk concurrentiemiddel

De NMa waarschuwt marktpartijen die van plan zijn collectief leegstaande kantoren te slopen. Volgens de toezichthouder leidt afgesproken sloop tot krapte en dus hogere prijzen voor andere kantoren en bedrijfsruimtes. Het is dan een oneigenlijk middel van vastgoedeigenaren om de huur te verhogen.
27 aug 2012 Nieuws

Landelijke samenvatting kantorenmonitor

Marktkrachten zorgen voor geleidelijk herstel van de kantorenmarkt De hoge kantorenleegstand van 14% gaat de komende jaren afnemen. Marktkrachten zullen geleidelijk voor meer evenwicht zorgen. De leegstand zet druk op de prijzen, waardoor nieuwbouw wordt ontmoedigd en onttrekkingen worden gestimuleerd.
27 aug 2012 Nieuws

CPB noemt situatie kantorenmarkt zorgwekkend

De huidige hoge leegstand op de kantorenmarkt is vanuit historisch perspectief niet uniek. Wat de situatie echter zorgwekkend maakt is een combinatie van de verwachte daling van de werkgelegenheid en een mogelijke daling van het kantoorgebruik per werkende. Dat schrijft het CPB in zijn notitie ‘Kantorenmarkt in historisch en toekomstig perspectief’.
8 aug 2012 Nieuws

Aanbod kantoorruimte blijft stijgen

De te huur staande kantoorruimte is tot recordhoogte gestegen. In de eerste helft van 2012 steeg het aanbod met 7 procent naar 7,6 miljoen vierkante meter. Dar meldt NVM Business.
3 okt 2011 Nieuws

Aanpak kantorenleegstand

Een gezonde kantorenmarkt in Nederland kost de banken en beleggers ongeveer 7 miljard euro. Dat blijkt uit een berekening van de stuurgroep Actieprogramma Leegstand Kantoren. Nu staat 15 procent van de kantoren leeg.
19 sep 2011 Nieuws

AFM eist openheid korting kantoorprijs

De AFM heeft nu ook de vastgoedsector op de korrel en wil van projectontwikkelaars en vastgoedhandelaren weten hoeveel korting zij hun huurders verstrekken om kantoren gevuld te krijgen.
14 apr 2011 Nieuws

Verzekeringsrisico’s voor lege kantoorpanden

Aon Risk Solutions waarschuwt voor de gevolgen van langdurige leegstand van kantoorpanden. De leegstand kan effect hebben op de dekking, herbouwwaarde en verzekeringspremies. Bovendien neemt de kans op schades bij langdurige leegstand toe.
Getoond 1 tot 10 van 13. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.