Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiƫle dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
18 jan 2023 Nieuws

Kamerbrief over beleidswijziging energietoeslag

Staatssecretaris Van Rij informeerde de Tweede Kamer over de beleidswijziging die is genomen om de energietoeslag te ontzien bij het vaststellen van het vermogen en bij het doen van een beslag of vordering.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Als het bedrag van de energietoeslag op de bank- of spaarrekening van de belastingschuldige staat, dan kan dat tot gevolg hebben dat de belastingschuldige door het overschrijden van de vermogensnorm niet meer in aanmerking komt voor kwijtschelding of uitstel van betaling bij een belastingschuld en in geval van een toeslagschuld voor een persoonlijke betalingsregeling.

Gelet op het bestedingsdoel ligt het niet voor de hand en is het ook niet wenselijk om de energietoeslag die op een bank- of spaarrekening is gezet, mee te tellen bij het vermogen.

Aanpassing

Thans is een passende oplossing gevonden door de Leidraad Invordering 2008 te wijzigen. Als gevolg van deze wijzigingen wordt een bedrag ter hoogte van de ontvangen energietoeslag niet meegeteld als vermogen bij de beoordeling van een verzoek om kwijtschelding of uitstel van betaling bij een belastingschuld en in geval van een toeslagschuld voor een persoonlijke betalingsregeling. Tevens volgt uit de wijzigingen dat belastingschuldigen die de energietoeslag hebben ontvangen en daarna door een bankbeslag of een betalingsvordering zijn getroffen schriftelijk een verzoek kunnen doen om het getroffen bedrag terug te betalen, tot maximaal het bedrag van de ontvangen energietoeslag.

 

Bron: Rijksoverheid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

18 jan 2023

Laatst gewijzigd

18 jan 2023

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2023. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.