Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
12 apr 2022 Nieuws

Schileisen tijdelijke bouw (internetconsultatie)

Er gaat een verplichting gelden voor de periodieke beoordeling van de constructieve veiligheid van grote publieke gebouwen. De schileisen voor tijdelijke woningen worden aangescherpt. De eisen voor warmteweerstand gaan gelden voor de gemiddelde waarde. En de brandklasse van binnendeuren wordt gewijzigd.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Brandklasse

De brandklasse is bepalend voor de snelheid waarmee vuur/vlammen zich over een oppervlak kunnen verspreiden.

Zorgplicht

In het Bbl wordt de plicht opgenomen een periodieke beoordeling te doen van de constructieve veiligheid van gebouwen wanneer een gebouw behoort tot een bij ministeriële regeling aangewezen categorie bouwwerken. Er geldt in het Bbl al een zorgplicht voor de veiligheid van bestaande gebouwen in artikel 3.5 (specifieke zorgplicht: bestaande bouwwerken). De nieuwe periodieke beoordeling kan worden gezien als verbijzondering van deze zorgplicht. Voor specifieke veiligheidsproblemen is er al een onderzoeksplicht gegeven in artikel 3.6 (onderzoeksplicht). Ook voor die onderzoeksplicht geldt dat bij ministeriële regeling een categorie bouwwerken kan worden aangewezen waarvoor deze plicht geldt. Hiervan is eerder gebruik gemaakt voor galerijvloeren flats, roestvaststaal in zwembaden en meest recent de breedplaatvloeren.

De huidige artikeltekst 3.6 is echter niet geschikt om ook de nieuwe periodieke beoordeling verder te regelen in de Omgevingsregeling, omdat artikel 3.6 ziet op eenmalige onderzoeken. Er wordt daarom een nieuw artikel 3.6a toegevoegd. Met deze wettelijke verplichting wordt de algemene zorgplicht die eigenaren nu al hebben om hun gebouwen veilig te houden concreter ingevuld.

 

Klik hier voor de internetconsultatie.


Bron: Rijksoverheid

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

12 apr 2022

Laatst gewijzigd

12 apr 2022

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.