Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
9 feb 2021 Nieuws

Nederlandwereldwijd.nl helpt burger in buitenland ook bij belastingzaken

Overheidsdiensten bundelen hun krachten om Nederlanders in het buitenland en niet-Nederlanders met een relatie tot onze overheid te helpen. De vernieuwde website nederlandwereldwijd.nl, met callcenter, informeert hen onder meer over hun belastingzaken.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Nederlanders en niet-Nederlanders in het buitenland met een relatie tot onze overheid moeten met één contact hun zaken met de overheid kunnen regelen.
Met het project Loket Buitenland bundelen overheidsdiensten hun krachten om de dienstverlening voor deze Nederlanders en niet-Nederlanders te verbeteren.
Samen met veel uitvoeringsorganisaties werkt de Belastingdienst binnen het project aan één website, www.nederlandwereldwijd.nl, die informeert over álle overheidsdiensten.
Ook is het BuZA-callcenter (+31 247 247 247) 24 uur per dag en 7 dagen per week in vier talen bereikbaar.

Ook hulp bij Belastingzaken

Uit onderzoek blijkt dat mensen voor wie Loket Buitenland is opgericht vooral een beroep doen op het callcenter en de website van BuZa.
Denk aan vragen en diensten met betrekking tot DigiD, AOW, rijbewijzen, consulaire hulp, paspoorten, stemmen, visa en ook belasting- en toeslagzaken.
Om ook in samenhang over deze diensten te informeren, heeft BuZa samenwerking gezocht met de diverse uitvoeringsinstanties als ICT-dienstverlener Logius, het UWV, CAK, de RDW, SVB, Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Rijksdienst voor Identiteitsgegevens en de Belastingdienst.

Ruim miljoen Nederlanders in buitenland

Er werken, wonen en studeren ruim een miljoen Nederlanders in het buitenland. Uit onderzoek blijkt dat voor hen en buitenlanders die een relatie met de Nederlandse overheid hebben, informatie over dienstverlening vaak moeilijk is te vinden. Een centrale plek is daarom wenselijk.

 

Website: https://www.nederlandwereldwijd.nl/


Bron: Belastingdienst

Lees ook…

Verdragenoverzicht per 1 januari 2021

Nederland heeft met een groot aantal landen belastingverdragen gesloten ter voorkoming van dubbele heffing van directe belastingen (onder andere inkomstenbelasting en dividendbelasting).

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.