Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
22 jul 2020 Nieuws

Beslagsyllabus 2020

Deze beslagsyllabus bevat eisen waaraan beslagrekesten moeten voldoen teneinde de voorzieningenrechter voldoende te informeren.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Ook bevat deze beslagsyllabus ‘best practices’ inzake in bepaalde soorten gevallen te nemen beslissingen. Het gaat hier om een invulling van de rechterlijke beslisvrijheid, ten einde te bewerkstelligen dat zoveel mogelijk gelijke gevallen gelijk behandeld worden. Dat betekent dat deze ‘best practices’ de rechter niet binden. Indien de omstandigheden dat vergen, kan de voorzieningenrechter anders beslissen dan volgens de ‘best practices’. Deze ‘best practices’ kunnen dan ook niet als rechtsregels worden beschouwd.

 

Bron: Rechtspraak.nl

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Beslagsyllabus 2014

Op de website van Rechtspraak.nl is een beslagsyllabus update beschikbaar gesteld. Deze beslagsyllabus bevat eisen waaraan beslagrekesten moeten voldoen teneinde de voorzieningenrechter voldoende te informeren. Hoewel het een vaktechnisch document is, kan het voor sommige lezers van de nieuwsbrief nuttig zijn. Zo is o.a. de passage over de Vormerkung (derdenbeslag, NB3) aangepast.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

22 jul 2020

Laatst gewijzigd

22 jul 2020

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.