Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
30 mrt 2020 Nieuws

Vordering UWV en Wsnp

In een eerdere uitspraak van de Hoge Raad is een (onjuiste) rechtsopvatting dat het UWV tijdens de Wsnp mag verrekenen zoals bedoeld in artikel 307 lid 1 Fw gewijzigd.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

UWV mag een vordering die vóór de Wsnp is ontstaan niet verrekenen met de uitkering die de uitkeringsgerechtigde ontvangt na de toepassing van de Wsnp
Samengevat stelt de Hoge Raad vast dat het (materiële) recht op een WAO-uitkering van rechtswege ontstaat zodra wordt voldaan aan de wettelijke voorwaarden. Het besluit van het UWV tot vaststelling van de uitkering, legt het recht op de uitkering slechts bindend vast.

Verder wordt de hoogte van de uitkering per dag berekend. Hierbij moet worden aangenomen dat de schuld die het UWV heeft aan de uitkeringsgerechtigde ontstaat per (werk)dag waarop sprake is van arbeidsongeschiktheid.

Een schuld van het UWV die vóór de toepassing van de Wsnp is ontstaan, kan tijdens de toepassing van de Wsnp daarom niet op grond van artikel 307 lid 1 Fw verrekend worden met de uitkering die de uitkeringsgerechtigde ontvangt tijdens de Wsnp.

Zie met name rechtsoverwegingen 3.1 t/m 3.3).


Bron: Bureau Wsnp

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

30 mrt 2020

Laatst gewijzigd

30 mrt 2020

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.